Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Μονοπάτι της Εκεχειρίας  
Ovi Bookshop - Free Ebook
worldwide creative inspiration
Ovi Language
George Kalatzis - A Family Story 1924-1967
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
International Red Cross and Red Crescent Movement
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Tatoulis and other Greek stories (In Greek)
by Thanos Kalamidas
2008-11-15 09:21:50
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Ο Τατούλης, ο Σημίτης και άλλες ιστορίες

Τελικά έγινε κι αυτό, ανακάλυψα και τον Τατούλη! Με οδύνη παραδέχομαι ότι αν και είχα ακούσει το όνομα και παρ΄ όλες τις συχνές αναφορές στα γραπτά του και πιο συγκεκριμένα στο blog τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον ήξερα. Ζητάω ταπεινά συγνώμη.

Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε τη θέση μου με όλη αυτή την απόσταση που με χωρίζει από την Ελληνική πραγματικότητα, πρέπει με κάποιο τρόπο να βάζω προτεραιότητες στην πληροφόρηση και τον τελευταίο καιρό με πλάκωσε ο Ρουσόπουλος, οπότε που χρόνος για τον Τατούλη! Τώρα αυτός ο Ρουσόπουλος με πλάκωσε για τα καλά και με τα όσα συνέβαιναν και πραγματικά εντυπωσιασμένος με όσα κουκούλωναν ταυτόχρονα - αν κοιτάξετε τρεις μήνες πίσω θα ανατριχιάσετε με τα πόσα σκάνδαλα κουκούλωσε και με τι ταχύτητα το Βατοπέδι – δεν μου άφηνε κανένα περιθώριο να γράψω κάτι. Τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια περνούσαν με τέτοια ταχύτητα από μπροστά μου με τις ευλογίες μοναχών και κυβέρνησης που ότι και να έλεγα εγώ φαινόταν ανούσιο ειδικά όταν έρχεται από την άλλη πλευρά της ηπείρου.

greek1Αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ και έτσι την τρίτη ή την τέταρτη φορά που το blog του κυρίου Τατούλη έγινε θέμα έπεσα κι εγώ θύμα της περιέργειας μου και ...απόλαυσα το πρωτότυπο. Απόλαυσα και καμιά δεκαριά κείμενα και ύστερα αρρώστησα με ακόμα μια δεκαριά. Τώρα θα μου πείτε, δεν ήξερες δεν ρώταγες; Εγώ ρώτησα αλλά κάθε απάντηση με μπέρδευε ακόμα περισσότερο και στο τέλος κόντευα να πιστεύω ότι ο Τατούλης είναι κάποιας μορφής κρυφό-κομμουνιστικός ιός με νεοφιλελεύθερα ερείσματα και καταπιεσμένα καπιταλιστικά ένστικτα. Και τότε ξυπνήσανε οι αναμνήσεις, έτσι συμβαίνει από μια ηλικία και ύστερα ίσα για να δικαιολογήσει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Λοιπόν είναι δεν είναι είκοσι χρόνια πριν ίσως και λίγο περισσότερο, ο Παπανδρέου ο πατέρας είχε ανακαλύψει την σεξουαλική απελευθέρωση και τα αεροπλανικά κόλπα, η Ελλάδα είχε ζήσει την συγκλονιστικότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας της μετά την άφιξη του Καραμανλή από το Παρίσι τον 74 με την άφιξη της Μιμής από το Λονδίνο και ο παίδαρος γινόταν ο λόγος για αποχή από το Μέγαρο.

Όσο κι αν ακουστεί παράξενο ενώ ο κόσμος χρησιμοποιούσε το δολάριο σαν σημείο αναφοράς για τις οικονομικές του συναλλαγές στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαμε τις κούτες πάμπερς, το ευρώ δεν ίσχυε ακόμα. Η κυβέρνηση διαλυόταν από ένα τύπο που συστηνόταν σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που έφερε τον Ντέταρι στην Ελλάδα και τα διαπλεκόμενα είχαν ένα όνομα στην κορυφή. Κοσκωτάς! Με λίγα λόγια ο απόλυτος χαμός. Μη γελάσετε αλλά ακόμα και ζευγάρια είχαν χωρίσει χάρις στον Κοσκωτά εκείνη την περίοδο και όλοι ψαχνόμασταν από είχαμε πάρει εκείνα τα έξτρα χιλιάρικα κι αν θα μας καλούσε ο εισαγγελέας!

Το ΠΑΣΟΚ ας πούμε ότι κυβερνούσε με την αστεία πλειοψηφία του ενός και οι εκλογές που ερχόντουσαν έδειχναν σίγουρη ήττα τότε λοιπόν με σειρά άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά, βλέπετε τότε δεν υπήρχαν τα blogs, πρώην υπουργοί και μεγαλοστελέχη του κυβερνώντος κόμματος χρίστηκαν αντάρτες με τα παραδοσιακά στελέχη να τους καλούν σε παραίτηση από το κόμμα. Έτσι για παράδειγμα θέλετε ένα όνομα; Κώστας Σημίτης! Τώρα πολλοί ανατριχιάσατε αλλά θυμάστε τον Σημίτη πρωθυπουργό και μάλλον έχετε ξεχάσει τον Σημίτη αντάρτη με όσα έλεγε για την οικονομία, για την εθνική ανεξαρτησία και τον ταλαιπωρημένο Έλληνα. Κάθε δήλωση του Σημίτη τότε γινόταν θέμα για μέρες στο νεοδημιούργητο ελεύθερο ραδιόφωνο και στον ανεξάρτητο τύπο της εποχής. Η Ελευθερορυπία της εποχής τον είχε μόνιμα πρωτοσέλιδο όπως ακριβώς τον Τατούλη σήμερα και τα ΝΕΑ ασθμαίνοντας προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την χαμένη υπόληψη του κόμματος που διαλυόταν.

Τώρα ξέροντας την εξέλιξη του Σημίτη θα μου πείτε αν αφήνω υπονοούμενα για την εξέλιξη του Τατούλη και εδώ μάλλον γελάνε γιατί, φανταζόταν ποτέ κανείς το 76 ή το 78 ότι ο Μητσοτάκης θα γινόταν μια μέρα αρχηγός της Ν.Δ.; θυμάται ακόμα και ο ίδιος ο επίτιμος όσα έσερνε στον παππού Καραμανλή και στη Ν.Δ.; Όσο για τον Τατούλη είναι και λίγο θέμα τύχης. Για θυμηθείτε ότι ανάλογη στάση για παράδειγμα είχε κρατήσει και ο Αρσένης στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Κωστής Στεφανόπουλος στη Ν.Δ. Και εάν από μια ειρωνεία της μοίρα δεν προτεινόταν από το ΠΑΣΟΚ για πρόεδρος της δημοκρατίας μένοντας στην ιστορία σαν πιθανώς ο πιο πετυχημένος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη νεότερη ιστορία της χώρας, θα τον είχαν ξεχάσει οι πάντες.

Τώρα για να επανέλθουμε στα περί Ρουσόπουλου παραδέχομαι ότι έχω σηκώσει τα χέρια, στην περίπτωσή του βέβαια κάποιοι έχουν σηκώσει και τα πόδια, ο τύπος είναι η απόλυτη απόδειξη για το πόσο φθείρει η εξουσία και ο ίδιος απόδειξε ότι η φθορά είναι απόλυτη. Το θέμα στη περίπτωσή του είναι ότι είναι και απροκάλυπτη και προκλητική. Αλλά σε αυτό το θέμα έχω ξανααναφερθεί, δεν φταίει ο Ρουσόπουλος αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία που ναι μεν τον κατηγορεί και είναι έτοιμη να τον λιντσάρει δημόσια αλλά ιδιωτικά τον θεωρεί και μάγκα και τον ζηλεύει γιατί κατάφερε αυτό που οι περισσότεροι ονειρεύονται, να κάνουν την καλή αρπαχτή. Τα ίδια δεν λέγανε και για τον Κοσκωτά; και αυτό χωρίς να συγκρίνω τον Ρουσόπουλο με τον Κοσκωτά. Αυτός που έχει πρόβλημα είναι η Ελληνική κοινωνία και τίποτα δεν θα λυθεί και τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι να αλλάξει τρόπο σκέψης και λειτουργίας ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που πιθανώς να αναφερθώ σε επόμενο άρθρο. Προς το παρόν για τέταρτη μέρα ανεμοθύελλες μαστίζουν τη Σκανδιναβία και χιονοθύελλες την Λαπωνία.


     
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi