Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Visit Ovi bookshop - Free eBooks  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Books by Avgi Meleti
Stop violence against women
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Panu Ruotsalo : "At 454 degrees latitude north"
by Marjukka Uusitalo
2008-08-08 09:27:24
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Työskentelen pienessä kylässä, Billnäsissä, hyvässä työhuoneessa ja omassa rauhassa. Tämä rauha ollut minulle tärkeää ja juuri oikea tapa elää elämää, tehdä tätä työtä. Näissä näyttelyn töissä on sellaista neitseellisyyttä minkä muistan maalauksistani jo ennen taideopintoja, ja on näissä myös jotain sellaista, mitä en ole vielä kohdannut.

Mutta en halua mystifioida, enkä puhua ”taidetta”, vaan haluan sanoa, että tämä työ on minulle kovaa, rehellistä ja vaatii jos kyllä antaakin paljon. Sellaista, minkä jälkeen on mukava lepäillä hetki ja miettiä vedettyjä värejä. Jonkinlaiset taian hetket sitten jäävät kankaalle. Se on se lähtökohtainen syy tähän työhön ryhtymiseen, pieni mieletön hetki, mistä jää näkyvä jälki.

Peruskorjatessani taloamme ja tätä näyttelyä maalatessani, sulassa sovussa molempia, syntyi tämän näyttelyn nimi. Se viittaa paikkaan tai tilaan mitä ei ole olemassa, mutta silti se on ihan vieressä, lähellä koko ajan. Näyttelyn työt ovat merkkejä kartan ulkopuolelta, reittejä sieltä sinne tai tuolta tuonne ne ovat myös.  Tuttujakin paikkoja ja moottorien mölyä…

Galleria Uusitalo näyttelytiedot:
7.8. – 31.8.2008 
Panu Ruotsalo  ¨At 454 degrees latitude north¨


* * * * * * * 

TULOSSA:

4.9. – 28.9.2008 
Hannu Palosuo ¨Denying One’s Destiny¨


image007_400Hannu Palosuon työskentelyn ja tutkinnan keskeisenä teemana on aina ollut muistikuvien ja katsojan henkilökohtaisten tunnetilojen tulkinta. Niin myös viimeisimmissä, ensimmäistä kertaa Helsingissä, Galleria Uusitalolla ”Denying one’s destiny” näyttelyssä esillä olevissa maalauksissa. Näissä teoksissa Palosuo on luopunut hänen työskentelylleen jo vuosia leimaa-antaneesta teemasta, tuolista.

Näyttelyn maalauksissa hän on työstänyt kansallismaisemaamme, suomalaista metsää, muistikuvia omasta menneisyydestään, ja niiden kautta katsojien kokemia ja heille välittyviä hyvinkin erilaisia ja persoonallisia tunnelatauksia. Kuten tunnusomaista Palosuon työskentelylle, myös tämän näyttelyn teoksissa hän on pyrkinyt kokonaan irti keronnasta, etsien teoksen kautta välittyviä tunnetiloja niiden puhtaimmassa ja suorimmassa muodossa.

Hannu Palosuo on valmistunut taidemaalariksi Rooman Taideakatemiasta, Accademia delle Belle Arti di Roma 1997 ja hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin eripuolilla maailmaa. Tänä vuonna hänellä on ollut yksityisnäyttelyt Monacossa, Espanjassa, ja Tampereella. Hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin mm. Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo:ssa Roomassa ja Casa Rosada:ssa Buenos Airesissa. Galleria Uusitalon näyttelyn jälkeen Palosuolla on näyttelyt lokakuussa Roomassa ja marraskuussa Ferrarassa.

Lisätietoja / More information:
Galleria Uusitalo, Lönnrotinkatu 15, 00120 Helsinki
Tel: 09 - 4780 0850, 04 - 547 5379.
e-mail: marjukka@galleriauusitalo.inet.fi
www.galleriauusitalo.fi


   
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi