Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Philosophy Books  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
George Kalatzis - A Family Story 1924-1967
Stop violence against women
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
International Red Cross and Red Crescent Movement
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Galleria Uusitalo: Totte Mannes & Panu Ruotsalo
by Marjukka Uusitalo
2008-07-11 08:50:56
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon
Totte Mannes Maalauksia sarjasta "Puretut veistokset"
3.7. – 3.8.2008


image001_400_01Totte Mannes tuo galleriaan jo tuntemiemme nauha- ja lehtisommitelmien lisäksi kokonaan uuden mielenkiintoisen sarjan tauluja joita hän kutsuu nimella "Puretut veistokset". Idean näihin antoi espanjalainen kuvanveistäjä Miguel Berrocal (kuoli v 2006). Berrocal tuotti ateljeessaan Veronassa, Italiassa, suuria määriä pronssi- ja hopeaveistoksia ja koruja, jotka ostaja saattoi purkaa osiin ja taas panna kokoon. Berrocalin multippelit olivat maailmanmenestys.
 
Manneksen kuvat esittävät esittävät juuri alkuosiinsa hajoitettuja kokonaisuuksia. Niitä on jopa kutsuttu "destruktivistisiksi" vastakohtana "konstruktivistisellle" näkemykselle. Ne kuvaavat myös nykyaikaa disketteineen, kaapeleineen, komeettoineen. Kaikkialta hohtavat eriväriset metallipinnat jotka kuvaavat materialistista nykyaikaamme. Taiteilija on keskittynyt tähän jännittävään uuteen sarjaan parin viime vuoden ajan ja työt ovat yksityiskohdiltaan tarkkuustyötä ja "kolmiulotteisia" . Nykyaikaista taidetta parhaimmillaan.
 
* * * * * * * * * *

TULOSSA:
3.7. – 3.8.2008
Panu Ruotsalo "At 454 degrees latitude north"

 
image002_400Työskentelen pienessä kylässä, Billnäsissä, hyvässä työhuoneessa ja omassa rauhassa. Tämä rauha ollut minulle tärkeää ja juuri oikea tapa elää elämää, tehdä tätä työtä. Näissä näyttelyn töissä on sellaista neitseellisyyttä minkä muistan maalauksistani jo ennen taideopintoja, ja on näissä myös jotain sellaista, mitä en ole vielä kohdannut. Mutta en halua mystifioida, enkä puhua "taidetta", vaan haluan sanoa, että tämä työ on minulle kovaa, rehellistä ja vaatii jos kyllä antaakin paljon. Sellaista, minkä jälkeen on mukava lepäillä hetki ja miettiä vedettyjä värejä. Jonkinlaiset taian hetket sitten jäävät kankaalle. Se on se lähtökohtainen syy tähän työhön ryhtymiseen, pieni mieletön hetki, mistä jää näkyvä jälki.
 
Peruskorjatessani taloamme ja tätä näyttelyä maalatessani, sulassa sovussa molempia, syntyi tämän näyttelyn nimi. Se viittaa paikkaan tai tilaan mitä ei ole olemassa, mutta silti se on ihan vieressä, lähellä koko ajan. Näyttelyn työt ovat merkkejä kartan ulkopuolelta, reittejä sieltä sinne tai tuolta tuonne ne ovat myös. Tuttujakin paikkoja ja moottorien mölyä…
 
Ajassa ja paikassa, Panu Ruotsalo
 
Lisätietoja / More information:
Galleria Uusitalo, Lönnrotinkatu 15, 00120 Helsinki
Tel: 09 - 4780 0850, 04 - 547 5379.
e-mail: marjukka@galleriauusitalo.inet.fi
www.galleriauusitalo.fi


    
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi