Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Apopseis magazine  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Ovi Greece
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
The Breast Cancer Site
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
International Red Cross and Red Crescent Movement
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Fires...in Greek
by Thanos Kalamidas
2007-09-02 09:29:13
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon
Τελικά είτε μου αρέσει είτε όχι, νιώθω υποχρεωμένος να ασχοληθώ με την ελληνική πραγματικότητα και ειδικά με αυτή που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό. Όταν ζεις μακριά από την Ελλάδα μπορείς να βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα, αυτή τουλάχιστον είναι η θεωρία και φαντάζομαι ότι λειτουργεί για τους περισσότερους. Δυστυχώς αυτή η λογική δεν έχει λειτουργήσει για μένα τα τελευταία δυο χρόνια και οι τελευταίες φωτιές αναζωπυρώσαν την αηδία μου για την ελληνική πολιτική ζωή.

Με όσα γράφω δεν θέλω να αθωώσω τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απεναντίας οι δήθεν Έλληνες σοσιαλιστές αποδείχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις πιο δεξιοί από τους δεξιούς και ναι μεν ο Αντρέας έφαγε αλλά παράλληλα στάθηκε και ο ίδιος μια μορφή ελέγχου για να φάνε με μέτρο οι υπόλοιποι όσο παράξενο και να ακούγεται. Ο καίσαρας μπορεί να μην ήταν τίμιος σε αυτή τη περίπτωση αλλά η αυλή τους φρόντιζε να είναι. Και το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να τρώει και στη δεύτερη περίοδο του με τον Σημίτη, μόνο που ο καθηγητής κατάφερε κάπως να συγκρατήσει τα λουριά ξέροντας ότι αναπόφευκτα κάποια στιγμή η παράταξη θα πλήρωνε και με τόκους τα όσα είχε φάει. Και το πλήρωσε αναμφίβολα και κατ’ εμένα με τον χειρότερο τρόπο.

Δεν έχει σημασία πόσες προσπάθειες κάνει ο Γεώργιος Παπανδρέου για να ξεφύγει από το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, από το προσωπικό του δεν θα ξεφύγει ποτέ αναμφίβολα, δεν έχει σημασία πόσους καινούργιους ανθρώπους θα φέρει στο κόμμα και πόσους θα προωθήσει στις πρώτες γραμμές του κόμματος, άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν είχε καν πάει δημοτικό όταν ο Αντρέας κυριαρχούσε στην ελληνική πολιτική ζωή, τίποτα δεν έχει σημασία γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει συνδεθεί με κάθε μορφής ρεμούλα.

Οι μέρες που μείναν για τις εκλογές είναι πια λίγες και οι Έλληνες έχοντας πίσω τους στην κυριολεξία καμένη γη καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα αμφίβολο και έναν επικίνδυνο στη πρώτη γραμμή ακολουθούμενους από μια σειρά γλάστρες έναν εθνικόφρονα σοσιαλιστή και έναν εθνικιστή καραγκιόζη. Τα κόμματα της αριστεράς υπάρχουν από ...παράδοση στην Ελλάδα μιας και ο Συνασπισμός έχει εξελιχτεί σε βαράτε με και ας κλαίω και το ΚΚΕ όπου να ‘ναι θα ανακαλύψει ότι το 1970 τέλειωσε. Όσο για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αυτοί πια ζούνε δέσμιοι των φαντασιώσεων τους και παρασυρμένοι από κομήτες προσωπικότητες που τους οδηγούν σύμφωνα με το εγώ τους.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο υπάρχον και σε αυτό που με σιγουριά ότι οδηγεί αυτή τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο αποζητά την ψήφο των Ελλήνων και είναι και σίγουροι ότι θα την κερδίσουν. Ότι και να έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα είκοσι χρόνια ο Καραμανλής και οι γύρω του κατάφεραν να αποδείξουν ότι υπάρχει και χειρότερα. Μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να διαλύσουν κάθε κρατικό μηχανισμό, από την πυροσβεστική και την αστυνομία μέχρι τα σχολεία και το τραπεζιτικό σύστημα. Για να φτιαχτεί ένας ισχυρός κρατικός μηχανισμός που να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κρίσεις χρειάζονται χρόνια αν όχι δεκαετίες. Μετά το πέρασμα της ΝΔ πιθανώς να χρειαστούν πολλές δεκαετίες να ξαναφτιάξει αυτός ο μηχανισμός γιατί παράλληλα με την αποφασιστικότητα αυτός που θα το κάνει θα πρέπει να έχει και το θάρρος να συγκρουστεί με τα φασιστικά σταγονίδια που έλεγε κάποτε ο Αβέρωφ και που τώρα έχουν εξελιχτεί σε φασιστικό τσουνάμι. Τα σώματα ασφάλειας μετά από τρία χρόνια εμβόλιμες χάρες συγκρίνεται μόνο με το μετεμφυλιακό σώμα χωροφυλακής σε μεθόδους, ανικανότητα, ανευθυνότητα και βλακεία.

Όταν ο Κωστάκης Καραμανλης, για να μην το μπερδεύουμε με τον θειο του που στο κάτω-κάτω της γραφής ήταν ...Κωνσταντίνος, αποδείχτηκε ανίκανος όχι μόνο να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό αλλά ακόμα και το ίδιο του το κόμμα συχνά υποχωρώντας σε νταβατζήδες πολιτευτές και υπουργούς της ΝΔ με μοναδικό του προβληματισμό όσα χρόνια υπήρξε πρωθυπουργός με το αν το σουβλάκι του θα έπρεπε να είναι με τζατζίκι η χωρίς. Δεν είχε ποτέ του κανένα έλεγχο σε τίποτα παρασυρόμενος συχνά από γραφικούς σαν τον Βύρωνα Πολύδωρα, ύποπτα οπισθοδρομικούς σαν την Μαρριέτα, αυτοαποκαλούμενους καραγκιόζηδες και γελοίους που ούτε η συνεφούλα δεν θα τους καθότανε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πνίγηκε μέσα στο κυκεώνα πελατειακών σχέσεων που άνοιξε η ΝΔ με ρατσιστικά υποκείμενα όπως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ο οποίος με αυτά που λέει και κάνει γελοιοποιεί κάθε έννοια συνταγματικού δίκαιου στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτές τις πελατειακές σχέσεις που αναπτυχθήκαν η ΝΔ συνέχισε και τέλειωσε το έργο του ΠΑΣΟΚ με περιβαλοντοκτόνους νόμους αφαιρώντας κάθε ελπίδα για περιβαλλοντολογική επιβίωση χαρίζοντας τα πάντα σε αυθαίρετους μεγαλο-επιχειρηματιες. Τέλος ξεπουλήσανε ότι μπορούσαν οδηγώντας τον Έλληνα στα πιο χαμηλά σημεία επιβίωσης στην Ευρώπη.

Στη διάρκεια των φωτιών η Ελληνίδα υπουργός εξωτερικών φρόντισε να ξεπεράσει ακόμα και τον πατέρα της σε επίπεδο γκάφας προβάλλοντας τη λογική του ασύμμετρου κινδύνου, ουσιαστικά κάνοντας ζημιά μόνο στον ελληνικό τουρισμό και στην οποία θετική εικόνα είχαν καταφέρει να δώσουν οι ολυμπιακοί αγώνες.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κυβερνάνε την Ελλάδα, της αρπαχτής και στα γρήγορα αδιαφορώντας για το τι αφήνουν πίσω τους, ψυχροί εγκληματίες που πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό πριν δεν έχει μείνει ύποπτα πια για τα παιδιά μας.

  
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(4)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

Emanuel Paparella2007-09-02 11:08:25
Ευχαριστίες για την υπενθύμιση. Η εικόνα το λέει όλα, το υπόλοιπο είναι ελληνικά σε με. Αυτό μου γράφτηκε από ένα ρομπότ όχι.


Jane E.2007-09-02 20:45:00
Είχαμε πόλεμο αυτό το καλοκαίρι κι όπως πάντα ο ικανός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται...

Έχουν χαθεί όμως οι αληθινοί ηγέτες κι η λαμπρότητά των στον καιρό μας.


Thanos2007-09-02 23:58:41
I know is all Greek to you Mr. Paparella, but I just hope they won't be for everybody!!!


Thanos2007-09-03 00:02:42
Signwmi pou den mporw na vrw ta ellhnika akoma. Auto pou les Jane einai apolita swsto kai h distixia tou ellhna einai oti prepei na dialexei anamesa ston kostaki kai ton giorgaki, kai pou to les akougetai tragiko!!!


© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi