Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Stop human trafficking  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Ovi Greece
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
Stop violence against women
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Corrupted Greek New ...Democracy (Greek) Corrupted Greek New ...Democracy (Greek)
by Thanos Kalamidas
2020-06-28 07:58:24
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Γενίτσαροι κουλής δημοκρατίας

Το γεγονός ότι εν έτη 2020 ζούμε στιγμές 1989-91 δεν έχει δυστυχώς καμία απολύτως δόση ειρωνείας. Έχει πίκρα για έναν λαό που δεν μαθαίνει από τα παθήματα του και είναι καταραμένος να τα επαναλαμβάνει με τα ίδια ...ονοματεπώνυμα και με χειρότερα κάθε φορά αποτελέσματα.

Ο Κυριακούλης Μητσοτάκης, πιστός στην πορεία και τις διδαχές του εθνικού αποστάτη πατέρα του, μας βυθίζει καθημερινά στην διαφθορά, την λάσπη λαϊκισμού, τον ρεβιζιονισμό των προανακριτικών επιτροπών και τον αντιδημοκρατικό αυταρχισμό του αδιαφορώντας ακόμα και για τα εθνικά συμφέροντα. Μια κυβέρνηση αποτυχημένων, ανήθικων και ανικάνων, χωμένων στα σκάνδαλα, την διαφθορά, τον λαϊκισμό και την αρπαχτή, που η μόνη της καλή στιγμή οφείλεται σε έναν εξωκοινοβουλευτικό και υποτίθεται υπερκομματικό, επιδημιολόγο.

Παραπάνω χρησιμοποίησα το “μας βυθίζει”, γιατί οι πολλοί μας είμαστε συνένοχοι και συμμέτοχοι στα εγκλήματα του Κυριακούλη. Γιατί τον επιλέξαμε δίνοντας του βουλευτική/νομοθετική υπερεξουσία και συνεχίζουμε να τον θεωρούμε τον καταλληλότερο. Γιατί ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων επέλεξε να κάνει πρωθυπουργό αυτόν που συμμετείχε στο βύθισμα της Ελλάδας στα μνημόνια, αυτόν που επέλεξε να γίνουν τρία εκατομμύρια Έλληνες άνεργοι και πάνω από 30,000 άστεγοι, αυτόν που επέλεξε να πεινάσουν οικογένειες και να λιποθυμάνε παιδιά από την πείνα στα σχολεία, αυτόν που με τις πλάτες του μπαμπά του κάλυψε δωροδοκία και αυτόν που με τις πλάτες ενός διεφθαρμένου συστήματος εξαφάνισε την συμμετοχή του πιο στενού του οικογενειακού κύκλου από λίστες ξεπλύματος χρήματος.

Όσοι από εμάς τον ψηφίσαμε τον ξέραμε τον Κυριακούλη Μητσοτάκη. Τον ξέραμε γιατί δεν μας έκρυψε ποτέ ποιος ήταν. Ένας διεφθαρμένος καιροσκόπος λαϊκιστής, ικανός να πατήσει επί πτωμάτων ή Αντωνάκη Σαμαρά και να γλύψει κάθε μορφής και φάρδους νταβατζή για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του αναγνωρίζοντας και μόνος του ότι με την ...αξία του δεν θα τον αναγνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του.

26_26062020_400Τον ξέραμε. Κι όμως κάποιοι, πολλοί από εμάς, τον ...ψηφίσαμε. Γιατί; Ίσως γιατί περιμέναμε μερτικό από την αρπαχτή που θα έφερνε ο Κυριακούλης Μητσοτάκης. Γιατί άλλη λογική εξήγηση του γιατί να ψηφίζεις κάποιον που σου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι διεφθαρμένος ποικιλοτρόπως, δεν υπάρχει. Γιατί τελικά το “μαζί τα φάγαμε” ήταν καπνός από φωτιά που υπάρχει και κάποιοι μαζί του τα τρώγανε ή τώρα ελπίζουν ότι θα τα φάνε. Ποια είναι η δικαιολογία;

Ευτυχώς για τον Κυριακούλη που ...ήρθε ο κοροναϊός και δεν φάνηκε η καταστροφή της οικονομίας που έφεραν οι συνεχόμενα λάθος επιλογές του, το “φάγωμα” του μαξιλαριού, τα σκοιλ ελικικού, η καταστροφή της μεσαίας τάξης και των μικροεπιχειρηματιών από ένα κράτος που είναι χαριστικό στα “δικά μας” παιδιά αλλά αδιάφορο και φορομπηχτικό σε κάθε άλλον που δεν έχει την απαραίτητη για επιβίωση στη σημερινή Ελλάδα Νεοδημοκρατική κομματική σχέση. Ευτυχώς που ήρθε ο κοροναϊός και καλύφθηκε κάπως η συνεχόμενα αυξανόμενη ανεργία και οι ευνοϊκοι προς τους μεγαλονταβατζήδες εργασιακοί νόμοι. Ευτυχώς που ήρθε ο κοροναϊός και χάρις το φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών δεν φάνηκε η καταστροφή και το ξεπούλημα του συστήματος υγείας.

Ο κοροναϊός κάλυψε την καταστροφική και πολλαπλά αντεθνική επίθεση στην παιδεία και στον πολιτισμό. Ο κοροναϊός γίνεται άλλοθι για τις πιο αντιλαϊκές νομοθεσίες και τον ξενοφοβικό στα όρια του ρατσιστικού χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. Ο κοροναϊός γίνεται δικαιολογία αρπαχτής από εικονικά ΜΜΕ συντρόφων, δικών μας παιδιών ακόμα και οικογενειακού κύκλου βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όμως, πολλοί συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν. Γιατί; Γιατί τους δικαίωσε στα εθνικά θέματα; Γιατί έχοντας ο Κυριακούλης κάνει σημαία του προεκλογικά τη συμφωνία των Πρεσπών, την ακύρωσε όταν έγινε πρωθυπουργός και κυβέρνηση; Ο ίδιος και τα παπαγαλάκια του δεν διατυμπανούσαν καθημερινά ότι τα Σκόπια έχουν επαναλαμβανόμενα παραβεί τους όρους της συμφωνίας και θα έπρεπε να ξεκινήσει μια συζήτηση από την αρχή; Τι έκανε; ΤΊΠΟΤΑ! Απεναντίας και σε σύγκρουση με κάθε λογική και το διεθνές δίκαιο αποφάσισε να υποστηρίξει δίνοντας γη και ύδωρ σε έναν Λίβυο όψιμο δικτατορίσκο, γνωστό σφαγέα και καταδικαστέο από όλη την διεθνή κοινότητα, διακινδυνεύοντας τα ελληνικά θαλάσσια δικαιώματα στο μέλλον και τους Τούρκους τώρα να έχουν απαιτήσεις από την ...Κρήτη. Όλα δήθεν για να κοντράρει τον ...Ερντογάν. Τον Ερντογάν που στην Θράκη τον ψάχνεις και στο Καστελλόριζο τον βρίσκεις. Στους υπεύθυνους γι’ αυτό το τρομακτικό λάθος, το όνομα που κυριαρχεί είναι αυτό του Κυριακούλη Μητσοτάκη μιας και η απόφαση δεν ήρθε από γραφείο της Βασιλίσσης Σοφίας αλλά από το Μάξιμου αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των διπλωματών και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει.

Η συμφωνία με τον στρατηγό Χαφτάρ και η διπλωματική υποστήριξη του ήταν πέρα από κάθε λογική εθνικών συμφερόντων και παράδοσης της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, και είμαι σίγουρος ότι πολλά στελέχη του ΥΠΕΞ χτυπάνε αυτή τη στιγμή το κεφάλι τους στον τοίχο. Η απόφαση υποστήριξης του Λίβυου υποψήφιου δικτατορίσκου ήταν εθνικά εγκληματική και κάποιοι πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν, με την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι τραγικά για την Ελλάδα.

Όλα θυμίζουν εποχές αποστασίας, πρασινοφρουρών, Κοσκωτά και Τόμπρα. Στο χειρότερο και με Μητσοτάκη ...πάλι με κασέτες και CD. Με ηχογραφήσεις και κοπτοραπτική από πρακτορίσκους στιλ Κρυστάλλη. Σας θυμίζουν κάτι τα ονόματα; Σας θυμίζει κάτι η λάσπη; Ο βούρκος που διαλέξατε απόλυτα συνειδητά να μας ρίξετε όλους; Πάμε πάλι πολιτική από την κλειδαρότρυπα. Και τώρα δεν έχουμε Αυριανή, έχουμε πολλές Αυριανές. Δεκάδες Αυριανές, έντυπες, ηλεκτρονικές, τηλεοπτικές Αυριανές. Ένα κύκλωμα ολόκληρο που αμείβεται αδρά και μένουμε σπίτι για να Αυριανίζει.

Και τι κάνει ο Κυριακούλης για να κουκουλώσει την καθολική αποτυχία του; Μιλάει για το κλιπάκι του ΣΥΡΙΖΑ, μεσσιανίζει ναρκισσιστικά στις πλάτες του Τσιόρδα και ετοιμάζει ...αναδόμηση της νοικιασμένης μονοκατοικίας (το ενοίκιο το πληρώνει ακόμα ο Μαρινάκης;), έτοιμος να πετάξει στον πάγκο τους Πέτσα, Βρούτση και Θεοχάρη και να νεκραναστήσει την Όλγα Κεφαλογιάννη, την Άννα Καραμανλή και πιθανώς τον ...Ρουσόπουλο.

Αυτόν τον λειψό και τους γενίτσαρους της δημοκρατίας, τους αρπαχτούληδες του Κυριακούλη κάποιοι/πολλοί επιλέξατε να κυβερνήσουν την Ελλάδα και συνεχίζετε να τους υποστηρίζετε, ΓΙΑΤΊ; Ζείτε με την ελπίδα ότι θα μοιράσουν μαζί σας την λεία τους από το ταμείο που ΕΣΕΙΣ γεμίζετε και με τους φόρους σας; Πόσο πάει τελικά αυτή η αφοσιωμένη;

ΥΓ1. Κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Τσίπρα. Ο καιρός για τις εκλογές πλησιάζει αλλά είναι και αρκετός για να αλλάξει όχι μόνο το ύφος, όχι μόνο την τάση να γίνει πλυντήριο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ αλλά και ίσως-ίσως να βρει την αριστερά του αν θέλει η αριστερά να τον (ξανα)βρει!
ΥΓ2. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν γίνεται τίμια μόλις βγει από το φασονατζίδικο, η δε τιμή σε μερικές περιπτώσεις γυναικών Καίσαρα, έχει ...τιμή.

Στη φωτογραφία, ο Κυριακούλης στο φυσικό του περιβάλλον


         
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi