Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
worldwide creative inspiration  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Ovi Greece
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Tic-tac tic-tac, wake up! (in Greek) Tic-tac tic-tac, wake up! (in Greek)
by Thanos Kalamidas
2020-02-09 10:28:33
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Τικ-τακ τικ-τακ, ξυπνήστε ρεεεεεεεεεε!

Πριν από μερικές δεκαετίες γνώρισα κάποιον που εθεωρείτο τότε λίγο-πολύ γκουρού στο μάρκετινγκ στην Ελλάδα. Τώρα μιλάω για την περίοδο που το μάρκετινγκ ήταν ακόμα σε εμβρυακή κατάσταση στην Ελλάδα - προσοχή μην το μπερδεύουμε με τη διαφήμιση – και εθεωρείτο και λίγο αμερικανιά από τους τότε τα-ξέρω-όλα επιχειρηματίες. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, επαναλαμβάνανε συχνά ότι είτε πουλάς οδοντόπαστα, αυτοκίνητο ή ιδέα όπως η ασφάλεια ζωής, οι αρχές που διέπουν τη προώθηση και το μάρκετινγκ είναι ακριβώς οι ίδιες.

Πάντα όμως κατέληγε λέγοντας ότι αυτό που στο τέλος κάνει τη διαφορά που οδηγεί στην επιτυχία ή στην αποτυχία, είναι το ίδιο το προϊόν. Γιατί όσο καταπληκτικό, με φαντασία και δημιουργικότητα και να είναι το μάρκετινγκ, αν το αυτοκίνητο παθαίνει συχνά βλάβες και η οδοντόπαστα αντί να σου καθαρίζει τα δόντια τα κιτρινίζει, τότε καμιά πώληση δεν θα πετύχει ότι κι αν κάνεις. Μάλιστα η υπερβολή στο μάρκετινγκ για ένα προϊόν που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει δημιουργεί προσδοκίες και τότε η πτώση είναι γρήγορη και καταστροφική για όλους. Συμπεριλαμβανόμενων κι αυτών που έκαναν το μάρκετινγκ.

wak01_400Η ομάδα – ιδιωτική και κομματική – που διεκπεραιώνει το μάρκετινγκ και την προώθηση της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριακούλη Μητσοτάκη έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Σε συνεργασία με τους νταβατζήδες και σκορπώντας υποσχετικές σε παπαγαλάκια και “δημοσιογράφους” έχουν στήσει ένα τέτοιο μηχανισμό που με λίγη προσπάθεια σε πείθουν ότι η δικιά τους οδοντόκρεμα κάνει ακόμα και σφραγίσματα, μόνη της, χωρίς οδοντίατρο. Με μια ψήφο αγόρασες Φερράρι και ασφάλεια που σε καλύπτει για σύνταξη από τα σαρανταπέντε χωρίς εισφορές.

Μόνο που το προϊόν είναι ...κουλό κι όσο κόκκινο κι αν βάψεις το Ζάσταβα ...Φερράρι δεν θα γίνει ποτέ. Ούτε η οδοντόπαστα σφραγίζει δόντια, η δε σύνταξη μπορεί και να μην έρθει και ποτέ. Και έχει αρχίσει να φαίνεται ...το Ζάσταβα.

Πριν από μόλις δεκαπέντε χρόνια ούτε η ίδια η μάνα του, η Μαρίκα, δε θα πίστευε ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Κυριακούλης να γίνει πρωθυπουργός. Ακόμα και για την ίδια την οικογένεια Μητσοτάκη, η Ντορίτσα ήταν το σίγουρο άλογο. Ο Κυριακούλης δεν υπήρχε ούτε καν σαν αουτσάιντερ. Κι αν τα πράγματα ήταν έτσι για την οικογένεια τα πράγματα ήταν πολύ πιο ...γλαφυρά στο κόμμα που συνέχεια προσπαθούσε να χωθεί ο γιόκας της Μαρίκας.

Η αναφορά γίνεται με καμιά απολύτως διάθεση προσβολής, απλά η Ντορίτσα ήταν ο διάδοχος του Μητσοτάκη και ο Κυριακούλης ήταν ...ο γιόκας της Μαρίκας. Αυτά είναι κοινά μυστικά μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και συνοδεύονται από ...ανέκδοτα εικοσιπενταετίας. Όπως επίσης είναι γνωστή και η έκφραση που έχει λεχτεί από μέσα από την οικογένεια: “δεν κάνει το παιδί.” Αλλά στην οικογένεια Μητσοτάκη υπολογίζουν πάντα χωρίς τον ...Σαμαρά. Τον άνθρωπο που τελικά θα συνδέσει το όνομα του με την οικογένεια Μητσοτάκη περισσότερο ακόμα και από αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η αναρρίχηση στην πρωθυπουργία του Κυριακούλη Μητσοτάκη δεν ήταν αποτέλεσμα συμπτώσεων αλλά ούτε στρατηγικής του ίδιου του Κυριακούλη, ήταν αποτέλεσμα συγκυρίων που συνέπιπταν με την στρατηγική που είχε χαράξει ο Σαμαράς για την επιστροφή του σαν εθνάρχης και σωτήρας. Και τον Σαμαρά τον βόλευε το προϊόν να είναι Ζάσταβα όσο κι ας προσπαθούν να τον πουλήσουν για Φερράρι. Πάλι, τίποτα από αυτά δεν είναι μυστικό ή δικιά μου επιφοίτηση από κανένα πνεύμα, είναι πράγματα που συζητιούνται και στα υψηλότερα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και όλοι είναι έτοιμοι ή ετοιμάζονται στο κυβερνητικό κόμμα για την ημέρα που ο Σαμαράς θα κάνει ορατές και δημόσια τις πραγματικές του διαθέσεις και θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο παρασκήνιο του κυβερνητικού κόμματος, στο προσκήνιο έχουμε μια κυβέρνηση που καταστρέφει ότι αγγίζει. Η ελληνική παιδεία είναι άρρωστη εδώ και δεκαετίες, τώρα όμως πεθαίνει με υπουργό παιδείας μια θρησκόληπτη με εθνικοφασιστικές ιδεοληψίες που όχι μόνο ξεπουλάει την ανωτάτη εκπαίδευση σε νταβατζήδες αλλά και καταστρέφει την πρωτοβάθμια και την μεσαία εκπαίδευση μετατρέποντάς τες σε κατηχητικό παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της μαφίας των ρασοφόρων παγανιστών. Η υγεία βρίσκεται στα χέρια ενός γιατρού που ντροπιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη παραπληροφορώντας σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών και φλερτάρει με την ιδιωτικοποίηση του χώρου ξεδιάντροπα. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναπτύσσει θεωρίες για το προσφυγικό με μοναδική του σχέση με τα αγροτικά τις τηγανιτές πατάτες από το Μακντόναλντ της γωνιάς, ενώ ο φασιστό-ΛΑΟΣ-ομόσταυλός του υπουργός επενδύσεων έχει επενδύσει την συνέχεια της ανικανότητας του στην στήριξη Σαμαρά. Στο ποδόσφαιρο γίνεται του Μαρινάκη.

Στην εξωτερική πολιτική, με προσωπική ευθύνη και λόγω των πράξεων και επιλογών του ίδιου του Κυριακούλη Μητσοτάκη φλερτάρουμε καθημερινά με την εθνική καταστροφή με αδικαιολόγητα και εγκληματικά λάθη, ενώ στην οικονομία ήδη έχουν αρχίσει να ανησυχούν στις Βρυξέλες και να ψάχνουν τρόπους να προειδοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται του Κούλη το κάγκελο. Έχουν χάσει κάθε έλεγχο. Η δε αστυνομία και γενικά τα όργανα της ...τάξης νομίζουν ότι ζουν στην εποχή της χούντας κι έχουν όλοι τους βρει τον ΕΣΑτζή που έκρυβαν τόσα χρόνια μέσα τους. Οι καταγγελίες που φτάνουν σε όργανα του ΟΗΕ και της ΕΕ είναι μερικές φορές εφιαλτικές. Υπάρχουν ακόμα και καταγγελίες από τουρίστες που τους περάσαν για ...δεν ξέρω τι, και ποια δικαιολογία θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον βασανισμό και την βια.

Μια κυβέρνηση μηνών βυθισμένη στη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την μισαλλοδοξία, τον διχασμό και την ανικανότητα. Μια οδοντόπαστα που βρωμίζει, δεν καθαρίζει και παρά τις υποσχέσεις δεν κάνει και σφραγίσματα. Και όσο καλός κι αν είναι ο μαρκετίστας στο τέλος είναι το προϊόν που μετράει και η αλήθεια είναι ότι το κόκκινο χρώμα δεν κρύβει Φερράρι αλλά ...Ζάσταβα.

Και τώρα η βασική ερώτηση, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

Από την Γεννηματά δεν περιμένω και δεν πρέπει να περιμένει κανείς αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο έγινε δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και επί Φώφης ενσωματώθηκε με τα θεμέλια. Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην ελληνική πολιτική σκηνή θα περάσει στην ιστορία σαν απουσία. Και βέβαια είναι σαν ανέκδοτο να ζητάς από τον γραφικό Βελόπουλο που αντικατέστησε τον παππού με τον φραπέ, αντιπολίτευση.

ΑΛΛΑ… Αλλά που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ; Που είναι Τσίπρας που θα έπρεπε να έχει κατεβάσει όλο το κόσμο της αριστεράς στους δρόμους αντί για να ψάχνει την ταυτότητα του σε κλειστά γραφεία;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής καλά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και ψάχνουν την ταυτότητα τους αλλά ας το κάνουν στον ...ελεύθερο χρόνο τους. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα καταστρέφεται, η παιδεία καταστρέφεται, η υγεία καταστρέφεται, η αγροτιά καταστρέφεται, ο εργάτης καταστρέφεται, ο υπάλληλος καταστρέφεται και ο Τσίπρας ψάχνει τη ταυτότητα του;

Αλέξη ΞΥΠΝΑ, η ταυτότητα σου είναι στο δρόμο. Εκεί είναι και του ΚΚΕ η ταυτότητα κι όχι σε γραφεία και διασκέψεις. Ο Κυριακούλης και η συμμορία του των αχρήστων και διεφθαρμένων πρέπει να φύγει ΧΤΕΣ. Να φύγει γιατί η κάθε μέρα τους είναι και μια καινούργια καταστροφή. Να πάει να βρει στα αζήτητα τον Αντωνάκη του που τον έκανε και πρωθυπουργό ή να κάνει τουρισμό στην Ανατολική Ευρώπη και στον Παναμά με την Μαρέβα.

Ολίγον με ενδιαφέρει που θα πάει αρκεί να φύγει.

Αυτό όμως που με ενδιαφέρει είναι να ξυπνήσει η αντιπολίτευση. Να σταματήσει αυτός ο λήθαργος. Τι φοβούνται; Μην τους καταγγείλει ο Αντωνάκης ότι δεν ανήκουν στην ...αστική του δημοκρατία αν πλημμυρίσουν τους δρόμους;

Αν σε επτά μήνες ο Κυριακούλης έχει κάνει τόσες καταστροφές πόσες θα κάνει σε ένα χρόνο; Σε δυο; Σε τρία; Θα ψάχνουμε Καστελλόριζο ή ...Μακεδονία μέχρι τότε και που θα γίνονται οι πανελλαδικές; Σε εκκλησίες μετά τη λειτουργία; Και οι εργάτες θα φοράνε αλυσίδες και θα δουλεύουν για ένα πιάτο φαγητό με τους συνταξιούχους στον Καιάδα για να μην πληρώνουμε συντάξεις;

Αλέξη ΞΥΠΝΑ!
ΚΚΕ ΞΥΠΝΑ!
Αριστερά ΞΥΠΝΑ!
Ελλάδα ΞΥΠΝΑ!

Τικ-τακ τικ-τακ, ξυπνήστε ρεεεεεεεεεε!

 


         
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi