Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Μονοπάτι της Εκεχειρίας  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Join Ovi in Facebook
Ovi Language
George Kalatzis - A Family Story 1924-1967
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
Wrong sail ...in Greek Wrong sail ...in Greek
by Thanos Kalamidas
2019-06-22 09:16:02
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Στραβός είν’ ο γιαλός;

Για να «γυρίσει το παιχνίδι», όπως ευαγγελίζεται ο Τσίπρας τις τελευταίες μέρες, πρέπει ο Αλέξης να συσπειρώσει την αριστερά, την κεντροαριστερά, πολύ από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και αυτά πέρα από τα επίπεδα του 2015. Κι εκεί είναι που ο πρόεδρος του …προεδρικού ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει. Δυο βδομάδες και κάτι ψιλά πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μόλις που καταφέρνει να συσπειρώσει το 70% των ψηφοφόρων του 2015, το δε ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει πεισματικά στο 12-14%. Ακόμα και ο «αντικειμενικός» Σκάϊ έχει τους αναποφασίστους στο 11%.

Το μεγάλο ποσοστό αυτών των αναποφάσιστων είναι αυτοί που από το ’81 μέχρι και το 2009 –τότε με το «λεφτά υπάρχουν», ψήφιζαν δαγκωτό ΠΑΣΟΚ. Είναι οι κολλημένοι και αμετανόητοι Παπανδρεϊκοί και δεν υπάρχει τίποτα που να τους σπρώξει δεξιά ή αριστερά (αυτό το νιώθει και η Φώφη τελευταία) εκτός από έναν ….Μητσοτάκη. Είναι αυτοί που πάθανε πολιτισμικό σοκ όταν ο Βενιζέλος έγινε το δουλικό του Αντωνάκη για την καρέκλα και είναι αυτοί που είδαν κάτι από τον Ανδρέα στον Τσίπρα το 2015. Είναι αυτοί όμως που θα τους κοπεί το …δεξί τους χέρι αν ψηφίσουν Μητσοτάκη. Αλλά… ο Αλέξης τους απογοήτευσε και η Φώφη…

Η Φώφη με το ΚΙΝΑΛΛ έχουν στην ουσία αποτύχει να τους γοητεύσουν, αντίθετα η κόρη του Γεννηματά και παρά την εκπαραθύρωση Βενιζέλου, από ότι φαίνεται ακολουθεί γραμμή …Βενιζέλου επιβεβαιώνοντας ότι είναι έτοιμη για αγκαλιές με έναν Μητσοτάκη μπας και πάρει την καρέκλα του Βαγγελάκη, αντιπρόεδρος παρά τον Άδωνι. Αυτό πια αγγίζει και τα όρια της ξεφτίλας για κάθε σωστό ΠΑΣΟΚο.

mitso01_400Από την άλλη η Φώφη φοβάται και τρέμει την …εξαφάνιση. Ο διπολισμός έχει ήδη φάει Ποτάμι και ΑΝΕΛ και ο γερό-Φραπέ μάλλον δίνει τα ρέστα του με τον άλλον ρέστο, τον Χριστιανοκλάψτε με Νίκο Νικολόπουλο. Εδώ ακόμα και η Χρυσή Αυγή έχει βγει στη γύρα για υποψηφίους και υποψηφίους δεν βρίσκει, με τα μόνα κόμματα να δείχνουν είσοδο στη Βουλή, αυτό του χριστοαλληλογραφούντα Βελόπουλου και του τι-μέρα-έχουμε-σήμερα-τι-μέρα-αύριο Βαρουφάκη.

Μπροστά σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δείχνει σαστισμένος από την ήττα των ευρωεκλογών, και μην έχοντας καινούργιες προτάσεις/υποσχέσεις το γύρισε στη …μνήμη.

Μεγάλη συζήτηση αυτή με τη μνήμη του Έλληνα κι όσο κι αν δεν θέλω να το δεχτώ ο πατέρας Μητσοτάκης αποδεικνύεται καθημερινά σωστός όταν είπε αναφερόμενος στο όνομα των Σκοπίων ότι: «κανείς δεν θα θυμάται σε 10 χρόνια». Από το 2014 έχουν περάσει μόλις πέντε χρόνια. Δεν θα αναλύσω πόσες υποσχέσεις κράτησε ο Τσίπρας αυτά τα πέντε χρόνια, αλλά θυμάμαι τι έκανε η κυβέρνηση Αντωνάκη, Μητσοτάκη, Βορίδη και Γεωργιάδη πριν από πέντε χρόνια.

20,000-25,000 άστεγοι ΜΟΝΟ στην Αθήνα.
25% πτώση του ΑΕΠ.
3,000,000 άνεργοι.
300,000 σε συσσίτια δήμων, της εκκλησίας και ΜΚΟ.
35% από τις επιχειρήσεις με λουκέτο.
37% αύξηση του εξωτερικού χρέους.
38% μείωση των μισθών.
42% αύξηση παιδικής θνησιμότητας.
45% μείωση στις συντάξεις.
85% μείωση κατασκευών.
98,2% αύξηση της φτώχειας.
190.5% αύξηση της ανεργίας.
275% αύξηση κρουσμάτων αυτοκτονικής κατάθλιψης.
2 αυτοκτονίες την ημέρα.

Ξεχάσατε το διόδια για να σας δει γιατρός και τα χαράτσια στα φάρμακα, ξεχάσατε το ξεπούλημα της Αγροτικής και το νταβατζιλίκι του κάθε αρπαχτικού διοδιάρχη και εργολάβου; Ξεχάσατε το ξεπούλημα Ελληνικής γης και την ξεφτίλα της σφαλιάρας που τρώγανε τα δουλικά της τρόικας κάθε φορά που λέγανε κιχ ή μήπως ξεχάσατε τα «εγώ θα τα έκανα και χωρίς τρόικα»;

Αυτοί που είναι άμεσα και προσωπικά υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω μεταξύ 2010 και 2014, συν όλα όσα οδήγησαν στην καταστροφή της χώρας, - πλην Βενιζέλου τώρα - ζητάνε την ψήφο σας και σας υπόσχονται …λύσεις! Αυτός που έκανε αυτοσκοπό του την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ξεκινώντας με τις καθαρίστριες, αυτός που κατέστρεψε το ΕΣΥ βάζοντας διόδια στην επίσκεψη στον γιατρό και ξεπουλώντας τα πάντα στις φαρμακοβιομηχανίες, αυτός που έκανε το ρουσφέτι επιστήμη, αυτός που ξεπούλησε Αγροτική και Ελληνικό… η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην νεοελληνική ιστορία σε επανάληψη χωρίς τον Αντωνάκη πρωθυπουργό αλλά με το δουλικό της Siemens και του Μαρινάκη.

Τι περισσότερο έχει να μας προσφέρει αυτή η συμμορία διεφθαρμένων αρπαχτικών και κοινωνικών αποβλήτων που δεν μας το «πρόσφερε» από το 2009 μέχρι το 2014; Ξέρετε ποια θα είναι η πρώτη τους ενέργεια αν γίνουν κυβέρνηση; Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Άδωνις και λοιποί, θα εξαφανίσουν κάθε στοιχείο από την υπόθεση Novartis και υπερτιμολογημένων φαρμάκων. Όπως ακριβώς κάνανε στο παρελθόν με τις λίστες Λαγκάρντ, Παναμά, Λιχτενστάιν. Όπως κάνανε με την Siemens, τους Ολυμπιακούς και το σιφοράι που ξεσκίστηκαν όλοι.

Κι αν θέλετε να θυμηθείτε δεν έχετε παρά να ανατρέξετε σε αυτά που γράφατε εσείς οι ίδιοι δίπλα σε φωτογραφίες που αναρτούσατε πάντα εσείς οι ίδιοι από το 2009 μέχρι και το 2014 στις δικές σας προσωπικές σελίδες στο φατσοβιβλίο, τα μπλογκς και το τουΐτερ σας! Αυτά που τώρα ξεχνάτε χωρίς να έχουν περάσει καν 10 χρόνια.

Ξέρετε κάτι, στραβός δεν ειν’ ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε, κι αν ο Τσίπρας χρησιμοποιεί την μνήμη ελλείψει άλλων επιχειρημάτων και υποσχέσεων, η δικιά μας δικαιολογία ποια είναι;
Ξεχάσαμε;

ΥΓ Η πλάκα στην όλη ιστορία με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι ότι αν η Φώφη τους βεβαίωνε ότι θα συνεργαστεί με τον Τσίπρα και ποτέ με έναν Μητσοτάκη, ίσως και να είχε την ελπίδα αύξησης των δυνάμεών της. Αλλά η καρέκλα του Βενιζέλου έχει τη δική της δύναμη.


          
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi