Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Visit Ovi bookshop - Free eBooks  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Books by Avgi Meleti
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week (14-24.12.2017) in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-12-25 11:48:49
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Και ξεκινάμε σήμερα, Χριστουγεννιάτικα, με μια ζεϊμπεκιά από το «στην υγειά μας ρε παιδία!» του Σαββάτου 16/12.
 Της γερακίνας γιος!
Σχόλιο φίλου …φίλης στο FB!
«Εγω παντως που επεσα (σε καποιο αμηχανο ζαπινκ) πανω στο Γερακινας γιος με Αδαμαντιδη τραγουδι και Γκλετσο ζειμπεκια εζησα την απολυτη ψυχεδελο-υπερεαλιστική κατασταση.
Pink Floyd, Soft machine και Παζολινι μαζι»

Γιορτινό!
Αν είστε καρδιακός με το μαλακό! Έχει και συνέχεια!

Τι στο διάολο έγινε ρε παιδιά;

 tzis001_400

Σίγουρα κάτι έχει πάει στραβά πάντως…

Πέμπτη, 21/12.
Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Χειμερινό ηλιοστάσιο. Υποτίθεται πως σήμερα αρχίζει ο πραγματικός χειμώνας! Από δω και πέρα η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει, περίπου 3 λεπτά κάθε μέρα αρχικά, σταδιακά ο χρόνος αυτός μειώνεται ως τις 21 Ιουνίου που φτάνει το 1,5 λεπτό και έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Ο …τρελάρας εδώ εξηγεί πολύ καλά γιατί στις «εύκρατες ζώνες» υπάρχουν 4 εποχές. Πολύς κόσμος πιστεύει πως η γη απομακρύνεται απ’ τον ήλιο. Δε συμβαίνει αυτό βέβαια. Απλά η γη κινείται γύρω απ’ τον ήλιο υπό γωνία, 23,44 μοιρών. Με αποτέλεσμα οι ακτίνες του ήλιου να πέφτουν κάθετα το καλοκαίρι και ως εκ τούτου να εκλύεται μεγαλύτερη θερμική ενέργεια στην επιφάνεια και με αμβλεία γωνία το χειμώνα και ως εκ τούτου η θερμική ενέργεια να είναι μικρότερη. Λόγω του ότι η γωνία αλλάζει κατά την κίνησή της γης γύρω απ’ τον ήλιο, όταν στο βόρειο ημισφαίριο έχουμε καλοκαίρι, στο νότιο έχουν χειμώνα. Και το αντίθετο. Εδώ βλέπουμε το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, στο 21΄:45΄΄, στο πολύ καλό ελληνικό σίριαλ «Είσαι το ταίρι μου (2001)», να κατεβαίνει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης έχοντας φύγει βιαστικά από την καλοκαιρινή, ηλιόλουστη Αθήνα με το μακό! «Ξεχνώντας» βέβαια πως πάει σε βαθύ χειμώνα!

Μαζί με τη Νένα Βενετσάνου απ’ τις παλιές και τη Σοφία Αβραμίδου απ’ τις νεώτερες, οι καλύτερη Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Σαββίνα Γιαννάτου.
Κάντε μια ακρόαση σ’ αυτό. Χρειάζεται πού και πού να ακούμε πραγματική μουσική γιατί τελευταία ακούω μόνο κάτι σαν (μουσική).

Η κυρία Μαρία Θέμελη.
Σιγά μωρέ. Ποιος δίνει σημασία τώρα;

Κοίτα ρε, που συμβαίνουν και εις …Παρισίους!
Σκέψου τώρα αυτό να γινόταν από μια …Ελληνική εταιρεία.

Κανένα σχόλιο για τη χοροεσπερίδα.
Μόνο για τις φωτογραφίες των δύο καλλιτεχνών.

 tzis002_400

Μάλλον είναι από σύλληψη και για να μην τους κατηγορήσουν τελικά είπαν να …«πληρώσουν» εις είδος!

Θα αποχαιρετήσω το 2017 με μια δική μου, πικρή «γελοιογραφία».
Από το 1993. Ο …Μπολιτισμός μας!

 tzis003_400

Καλή χρονιά. (Θα τα ξαναπούμε του χρόνου)

******************************************

Και μήν ξεχνάτε το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

georgebook_400Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής

 


          
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi