Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Status: Refugee - Is not a choice  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
The evil of a Greek cleric and the Greek Academia ...in Greek
by Thanos Kalamidas
2017-11-27 13:13:09
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Είναι ο Άνθιμος η ελληνική εκπαιδευτική ακαδημία;

Το είδα, χαμογέλασα και το αντιγράφω όπως ακριβώς είναι γραμμένο. «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια λιγόλογη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ‘αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης’ η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.»

Ξέρετε γιατί χαμογέλασα; Γιατί όλα γίνονται κατόπιν εορτής και για το …πανηγυράκι.

anti01_400_01Όσο για το πανηγυράκι, ούτε αυτό αναβλήθηκε λόγο ….αντιδράσεων, το Αριστοτέλειο ανέβαλε το πανηγυράκι γιατί θα το κάνει άλλη στιγμή στα μουλωχτά – όπως συνηθίζουν να κάνουν χρόνιο τώρα – που δεν θα το καταλάβει κανένας εκτός από όσους θέλει ο Άνθιμος και ο φωτογράφος του και δεν θα μαζευτούν τίποτα «ξυπόλητοι αριστεροί με σκουλαρίκι» για να διαμαρτυρηθούν. Τόσο απλά, τόσο κυνικά.

Τώρα, τα προσόντα του Άνθιμου που τον έκαναν ισάξιο άλλων με χρόνια μελέτης, επιστημονικών παρουσιάσεων και συγγραμμάτων φαντάζομαι ότι είναι κηρύγματα μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς και κανιβαλισμού εξ άμβωνος. Κριτής του σε αυτή τη περίπτωση όχι ο θεός αλλά η πρυτανεία του Πανεπιστημίου που του έχει ήδη απονείμει – πλην πανηγυριού - τον τίτλο και από ότι δηλώνει η πράξη της, η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είναι σύμφωνη με τα κηρύγματα μίσους, μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς, ομοφοβίας και κανιβαλισμού του Άνθιμου. Αλλιώς γιατί να του έχει απονείμει τον τίτλο; Τον τίτλο του καθηγητή που ναι μεν είναι «επίτιμος» τίτλος αλλά δίνει το πραγματικό δικαίωμα στον Άνθιμο να διδάξει και μάλιστα να διδάξει σε πανεπιστήμιο και πανεπιστημιακούς. Επιστήμονες, που αυτός ΔΕΝ είναι.

Επιστήμονας δεν είναι γιατί πέρα της περιστασιακής φοίτησης του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ίδια περίοδο ήταν ιδιαίτερα απασχολημένος με την στράτευση του σε παραεκκλησιαστική οργάνωση με πολιτικά εθνικιστικά (φασιστικά/ναζιστικά) παρακλάδια, υπό την κηδεμονία γνωστών ενδοεκκλησιαστικών φασιστικών και μισαλλόδοξων στοιχείων, συνεργατών του Ναζιστικού στρατού κατοχής και αργότερα της Χούντας. Η δε «πρακτική» εξάσκηση του θεολόγου Άνθιμου, ήταν σαν …αντισυνταγματάρχης ιεροκήρυκας της φασιστικής χωροφυλακής σε κάθε μορφής τόπο βασανισμού και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κατά πάσα πιθανότητα τότε πήρε και το διδακτορικό κανιβαλισμού. Στη συνέχεια έκανε δικτατορικό στη χούντα ειδικευόμενος στον δηλητηριασμό και στην εγκεφαλική φάλαγγα, μέθοδος Βοργία.

Αλλά αυτός είναι ο Άνθιμος, αυτός έκανε τις επιλογές που ορίζουν την ζωή του και γι αυτές θα κριθεί – και ήδη κρίνεται - όπως αρμόζει σε ένα μισαλλόδοξο, μισάνθρωπο και κανίβαλο ανθρωπάκι.

Το θέμα είναι όμως πως πρέπει να κριθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  για την επιλογή του. Το γεγονός ότι απονέμει – με αναβολή ή όχι του τελετουργικού πανηγυριού - τον τίτλο του καθηγητού σε αυτό το ανθρωπάκι τι λέει για τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα; Τι λέει για την ελληνική εκπαίδευση γενικότερα; Οι «άξιοι», σύμφωνα με τον ελληνικό ακαδημαϊκό κόσμο, πρέπει να είναι μισαλλόδοξα, μισάνθρωπα, ομοφοβικά και ναζιστικά ανθρωπάρια;

Έτσι ορίζει η ελληνική ακαδημαϊκή κοινωνία τον εαυτό της; Μισαλλόδοξη, μισάνθρωπη, ρατσιστική, ομοφοβική, φασιστική, ναζιστική και κανιβαλιστική. Είναι ο Άνθιμος ο καθρέφτης της ελληνικής εκπαιδευτικής ακαδημίας;


        
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi