Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Philosophy Books  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Books by Avgi Meleti
WordsPlease - Inspiring the young to learn
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-07-10 09:23:29
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Μας άφησε χρόνους ο Παύλος Ψωμιάδης.
Δηλαδή τώρα αποκλείεται να πάρω πίσω εκείνα τα 8 χιλιάρικα που έχω δώσει, για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, στην
Commercial Union
ε;

Ναι, γιατί ενόσω ζούσε, είχα ελπίδες!
(Not at all funny, totally sad and true!)

Ξαφνιάστηκα.
Παντρεύτηκε, λέει, ο Σάκης!
Έχω χάσει τεύχη, είπα κι άρχισα να ψάχνω στα κουτσομπολίστικα πότε είχε χωρίσει.
 Όχι, μου είπε φίλη που τα ξέρει καλά αυτά, αφού από το Σάκη, έμαθε ακόμα και το «άξιον εστί» -τρόμαξα να την πείσω τότε πως το «άξιον» δεν είναι το αγγλικό
action, νομίζω πως το κατάλαβε, δεν ξέρω για το «εστί» που νόμιζε πως είναι ice tee (εν ολίγοις θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ο Σάκης ένα προϊόν superfood που να λέγεται action - ice tee και διαφήμιση με μουσική υπόκρουση το κλασικό έργο του Θεοδωράκη, και να σκίσει! Για δε ρε o πούστης, που δίνω και ιδέες!).
Όχι μου είπε λοιπόν η, τόσο ενημερωμένη περί αυτών, φίλη.
Παντρεύτηκε τη γυναίκα του!
Τελείως τρελό μου φάνηκε αλλά μετά είδα τη φωτογραφία με τα 4! παιδιά του και την οικογένεια Βαρδινογιάννη και κατάλαβα.
Πολιτικός με αστεφάνωτη γυναίκα, για την παράταξη που θα κατέβει ο Σάκης, δεν νοείται. Τι είμαστε εμείς, ΣΥΡΙΖΕΣ;

Και ναι, συμβολικό το γλυπτό που μπήκε στην πύλη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, αλλά δεν το σκέφτηκαν;
Είναι όντως σα να στριμώχνονται στην πόρτα ποιος θα πρωτομπεί.
Από την άλλη είναι διαχρονικό βέβαια.
Αυτό θα σκέφτηκε κι ο Τσακνής  του-
 «
Εγώ είμαι το όνειρο που όλοι ζητάτε,
μιας χώρας μεγάλης κι ωραίας,
με θέση ακλόνητη και μην το γελάτε.
Είμαι ένας δημόσιος φορέας»-

«
και οι άλλοι να έρθουν, στην πόρτα της ΕΡΤ πάντα θα στριμώχνεται κόσμος!»

Έγχρωμος Αμερικανός δολοφονείται από 30 άτομα με κλωτσιές, σε μπαρ της Ζακύνθου. Έβγαλε σέλφι με τη σερβιτόρα, λέει η είδηση, και αυτό τσάντισε το μπράβο του μπαρ. Και μετά λένε πως δεν καταγόμαστε απ’ τους πίθηκους. Κακή απομίμηση είμαστε, απλώς.

Έχουν δίκιο. Ο Μπογδάνος κάνει μόνος του όση δουλειά κάνει ολόκληρο το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να τον προσλάβουν στο «κόκκινο» άμεσα.

Η ΠΓΔΜ αποφάσισε την απαγόρευση εξόδου απ’ τη χώρα του πρώην Πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι που κατηγορείται για κάτι που βαρέθηκα να διαβάσω!
Η ΠΓΔΜ παιδιά!
Η
Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας!
Εδώ, στη ΝΕΔΜΠ  (Νυν Ελληνική Δημοκρατία της Μπανανίας),  ο Άρειος Πάγος βγάζει απόφαση πως «
Η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας!»

Scoppia scoppia mi sco a far lamore comincia tu, έλεγε και η Raffaella (Carra), εκεί, στο τέλος της δεκαετίας του 70.

Scoppiare: Εκρήγνυμαι, χύνομαι σπάζοντας ,  στα ελληνικά.
(Υπονοούμενο ως στίχος τραγουδιού, καθόλου υπονοούμενο ως …χώρα!)

Ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή πως «η ελληνική οικονομία διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς τον δανεισμό της». Ρε μανία με τα δανεικά. Αυτό ξεκίνησε μου φαίνεται από τον ΓΑΠ που είχε πει πως θα γίνουμε η Δανία του Νότου. Το έπιασε κι ο κος Τσίπρας (ανορθόγραφος ον, καθότι μη άριστος!) και σου λέει, αφού θέλουμε να γίνουμε Δανία, πρέπει συνεχώς να ζητάμε Δανικά. (Δεν είναι και το υπουργικό συμβούλιο πρώτης κλάσης στην ορθογραφία, ειδικά ο υπουργός των οικονομικών, αργεί να πάρει διαστάσεις η παρεξήγηση;)

Ο κος Μητσοτάκης απ’ την άλλη είπε στη Βουλή: «Καταθέτω αίτημα εξεταστικής επιτροπής για την επικοινωνία Καμένου – Ισοβίτη». Απίστευτος μηχανισμός παρακολούθησης των κυβερνητικών στελεχών από τη Ν.Δ! Μέχρι πως ο Καμένος διαβάζει …ΑΡΚΑ ξέρουν!

Αυτό με το NOOR Ι (ή ΙΙ, έχω μπερδευτεί) δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι μπλεγμένος ο Καμένος με τον ισοβίτη που εκβίαζε το Μαρινάκη, που είχε φέρει 2 τόνους ηρωίνη (μάλλον NOOR II το όνομα του πλοίου, αφού ήταν 2 οι τόνοι!) αλλά δεν τους είχε φέρει αυτός, αλλά το νούμερο 2 της ΠΑΕ (πάλι το 2 στη μέση). Μου θυμίζει όλο αυτό κάτι  Αμερικάνικες ταινίες «δράσης», που ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στη μέση της ερήμου, χωρίς νερό, χωρίς πυξίδα, χωρίς καμήλα, χωρίς χρήματα και διαβατήριο, μ’ ένα χάρτη μόνο και έχει την πληροφορία πως πρέπει να βρεθεί την άλλη μέρα στη Ζυρίχη για να παρακολουθήσει τον κακό της ταινίας, και να αποτρέψει την καταστροφή του πλανήτη. Και, ναι , το μαντέψατε! Αμέσως μετά βλέπουμε, στο επόμενο πλάνο, την άλλη μέρα, να δείχνει ένα αεροπλάνο που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και ο πρωταγωνιστής είναι μέσα ντυμένος στην πένα, με το μαλλί από κομμωτήριο, ζωηρός και ευθυτενής, έτοιμος να αποτρέψει την έναρξη του 3ου παγκοσμίου πολέμου! Το τι συνέβη ενδιαμέσως και από την έρημο βρέθηκε στο αερόπλανο, είναι ένα μυστήριο παρόμοιο με αυτό που σκεπάζει την υπόθεση του NOOR (δυο ή ένα λίγη σημασία έχει)!

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (οι συμβεβλημένοι) είναι απλήρωτοι απ’ τον Δεκέμβρη του 2016. Κωμικοτραγωδία, ΠΦΑ, κύριε Πολάκη μου;

Προσάπτουν στον Πρωθυπουργό πως επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μιας συμφωνίας. Οι επικριτές του (η αντιπολίτευση δηλαδή), επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τις επικρίσεις τους, επικρίνοντας τις δικαιολογίες του Πρωθυπουργού, και δικαιολογώντας τις επικρίσεις που δέχτηκαν για τις δικές τους, προηγούμενες συμφωνίες, οι οποίες είχαν επικριθεί σφοδρώς απ’ το κόμμα του κου Πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Οι δραμαμίνες είναι στο τελευταίο συρτάρι, στο δεξί μέρος του κωμού, αλλά δεν μπορώ να το βρω γιατί έχω μεγάλη ζαλάδα.

Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Ο υποστηρικτής των αρίστων!
Σύμφωνα με μια δικογραφία, που έσκασε μύτη σε κάποια ΣΥΡΙΖΟ
site (αλλά όχι μόνο), γι’ αυτό και επιφυλάσσομαι όμως, ο Κρητικός πολιτικός, προκειμένου να αβγατίσει τον πενιχρό μηνιαίο μισθουλάκο του (τόσα …έκσοδα παράστασης πχια), σκέφτηκε το εξής:
Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της γραμματέως του προβιβάζοντάς τη στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία μαζί της, να του καταβάλει κάθε μήνα σε μετρητά περίπου το 60% του μισθού της. (60% αυτός 40% αυτή, αυτό είναι
deal όχι αστεία!)
Κατάφερε έτσι αρκετό διάστημα να τσεπώνει ο ίδιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθετο στις μηνιαίες νόμιμες απολαβές του ως ευρωβουλευτή, εκτινάσσοντας τη συνολική αμοιβή του στις 18.000 ευρώ!
Ε, ναι πρέπει να ξαναέρθουν στην εξουσία βεβαίως-βεβαίως, μόνο όμως αν έχουν από έναν μπάντιγκαρντ με γεμάτο όπλο δίπλα τους που θα τους αναγκάζει να εφαρμόζουν για την Ελλάδα όλα αυτά που έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια για να κονομάνε για τον εαυτό τους και τους δικούς τους.
Σ’ αυτό είναι πραγματικά άριστοι!

Ο Ντανός λέει νικητής του σαρβάιβο. Και το «παιχνίδι» τελείωσε την ώρα που τελείωσε κι ο  ΜπογΝτάνος για το ΣΚΑΙ. Κοίτα ρε κάτι συμπτώσεις!

Καφετζής του χωριού Τυρός, 22 χιλιόμετρα απ’ το Λεωνίδιο, στην Αρκαδία, μετά από τηλεφώνημα-παράκληση από το  Α.Τ. Λεωνιδίου, τσεκάρει την τράπεζα που είναι μεσοτοιχία με το καφενείο του, για το αν ο συναγερμός που χτυπάει στο Α.Τ. Λεωνιδίου, είναι πραγματικός ή κόλλησε το σύστημα. Πού να τρέχουν τώρα, οι πολιτσμάνοι, είναι χαλασμένα και τα περιπολικά, δεν έχουν και βενζίνη για πέταμα, έχει και 33 βαθμούς έξω… Και ο καφετζής τελικά από μια μεσοτοιχία βρίσκεται στη δίνη μιας …μεσοατυχίας! Η ληστεία ήταν πραγματική και βρίσκεται να κρατιέται όμηρος από τους  ληστές! Ως άλλος Όμηρος Αθηναίος (παλιός κονφερασιέ, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι) ο καφετζής έκανε καλό σόου στις ειδήσεις! Η Αστυνομική διεύθυνση βέβαια αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη του καφενείου, όχι μόνο τον ίδιο τον καφετζή, λέγοντας πως το περιστατικό αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Για την ιστορία οι άκρως …επαγγελματίες ληστές έφυγαν με 100.000€.

Α, ναι πριν πούμε για τους …γνωστούς-άγνωστους του Αμβούργου (κάπου διάβασα πως είχαν ταξιδέψει στη Γερμανική πόλη και οι …δικοί μας γνωστοί-άγνωστοι, αυτοί καλέ των Εξαρχείων, Εξάρχεια-Αμβούργο μια …μολότοφ δρόμος!) αυτό με τους Καμένους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να το προσέξουν. Ας πούμε, προσωπικά, δεν είχα καταλάβει ποιος Καμμένος εμπλέκεται με το NOOR, και ποιος μίλαγε με τον ισοβίτη, οργανώνοντας τη σκευωρία εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου του προέδρου. Ο πρόεδρος Πάνος ή ο αντιπρόεδρος (της Βουλής) Δημήτρης; Έπρεπε να το γκουγκλίσω για να καταλάβω.

Τώρα τι να πούμε για τη συνάντηση στο Αμβούργο των δυο …διοικητών του κόσμου, του Αμερικανού και του Ρώσου; Αφού ζούμε μέσα σε μια τρολλιά, από τα «παιχνίδια» της τηλεόρασης μέχρι τα «παιχνίδια» των συμφερόντων. Αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη η κατάσταση, θα ήταν σα σενάριο κωμωδίας των Monty Pythons, μην σας πω πως θα τους ξεπερνούσε. Ή τεύχος του Αστερίξ.

Ο Αστερίξ στο Αμβούργο

 kalat01_400

 kalat02_400

Α, μην ξεχάσω τις …κληρώσεις. Έχουμε το ξυστό, το λόττο, το τζόκερ, το στοίχημα, δε θυμάμαι άλλα, αλλά είναι πολλά. Αυτό πάει για …Γκίνες. Από τον Αύγουστο θα κληρώνεται απ’ τις εφορίες ένα ποσό 1000€, σε 1000 πολίτες, μέσω των αποδείξεων που έχουν κοπεί χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα, cash card κτλ. Την κλήρωση θα μεταδίδει άραγε η πρώην του Ανδρέα Μικρούτσικου, όπως και το τζόκερ;

 **********************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!

Γιώργος Καλατζής


       
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi