Ovi -
we cover every issue
newsletterNewsletter
subscribeSubscribe
contactContact
searchSearch
Poverty - Homeless  
Ovi Bookshop - Free Ebook
Tony Zuvela - Cartoons, Illustrations
Ovi Language
Michael R. Czinkota: As I See It...
Stop violence against women
Murray Hunter: Opportunity, Strategy and Entrepreneurship
Stop human trafficking
 
BBC News :   - 
iBite :   - 
GermanGreekEnglishSpanishFinnishFrenchItalianPortugueseSwedish
A week (7-13.08) in Review all in ...Greek A week (7-13.08) in Review all in ...Greek
by George Kalatzis
2017-08-14 09:00:21
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author
DeliciousRedditFacebookDigg! StumbleUpon

Γαϊδουρονήσι ή νήσος Χρυσή.
Οι καντίνες πάνω στο νησί ήταν νοικιασμένες από κάποιον ιδιώτη. Πέρσι.
Φέτος  δεν έγινε δημοπρασία(!) για να διεκδικηθεί η λειτουργία τους.
Η εγρήγορση του κυβερνητικού μηχανισμού παροιμιώδης!
Έτσι έμεινε όλη η κατάσταση μετέωρη. Ένας χώρος που επισκέπτονται περίπου 1500 άτομα την ημέρα με τζίρο 35εκ. €(!) τη σεζόν και απασχόληση 1500 ατόμων, έμενε …ορφανός και οι επισκέπτες δεν θα έβρισκαν ούτε ένα μπουκάλι νερό!
Ο περσινός ιδιοκτήτης λοιπόν, πήγε, κύριος ο άνθρωπος, άνοιξε τις καντίνες, αν δεν κάνω λάθος τέσσερις τον αριθμό, και άρχισε να δουλεύει κανονικά χωρίς να πληρώνει πουθενά κανένα ενοίκιο!
Ήταν μοιραίο όμως να βρεθούν εκεί κάποια στιγμή ελεγκτές-εφοριακοί  για ελέγχους που πραγματοποιούνται στις τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές, στο πλαίσιο των γενικευμένων ελέγχων με επίκεντρο τα νησιά της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Μια βδομάδα οι ελεγκτές υποδύονταν τους …λουόμενους! Ανακάλυψαν 5 ταμειακές που ανήκαν στην ίδια επιχείρηση. Υπολόγισαν πως απ’ το ξεκίνημα της επιχείρησης δεν είχαν κοπεί 22χιλ αποδείξεις και οι ταμιακές ήταν καταχωρημένες σε ένα ΑΦΜ που ανήκε σ’ ένα σουβλατζίδικο άλλης πόλης που είχε κλείσει κάποια χρόνια πριν.
Όλα πέτσινα δηλαδή! Οι συμβάσεις που δεν υπήρχαν, η επιχείρηση που ήταν φάντασμα, οι αποδείξεις που ήταν …εικονικές! Ελλάς το μεγαλείο σου και πρώτη φορά αριστερά με τα …μπούνια!
Οι καντίνες σφραγίστηκαν και ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Η δίκη έγινε στο Λασίθι και το δικαστήριο αποφάσισε όχι για την ουσία της υπόθεσης, την παρανομία δηλαδή του ιδιοκτήτη, αλλά με βάση το …κοινό συμφέρον! Το να βρίσκουν δηλαδή οι επισκέπτες του νησιού ένα μπουκάλι νερό (και όχι μόνο!) όταν βρεθούν εκεί. Και αποφάσισε το δικαστήριο οι καντίνες να λειτουργήσουν μέχρι τον Οκτώβριο όπου θα γίνει η δίκη επί της ουσίας!
Και πείτε μου τώρα. Γιατί δεν ανέλαβε ο δήμος να «τρέξει» τις καντίνες
και τις έδωσε ξανά στον «επιχειρηματία»; Και τι θα γίνει; Ο «επιχειρηματίας» θα εισπράξει τα μπικικίνια (που είναι και αρκετά απ’ ό,τι φαίνεται!) και θα πληρώσει ένα πρόστιμο κι όξω απ’ την πόρτα;
Αλλά, ναι, ξέχασα, το δημόσιο δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας ή εργοδότης σε εμπορική επιχείρηση. Το απαξιώνουμε τόσο ώστε να μην θεωρείται αξιόπιστο ούτε καν για να πραγματοποιήσει έναν πλειστηριασμό! Πώς αλλιώς θα δικαιωθούν οι αγορές για το ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει το κράτος ως επιχειρηματίας;

Αρλέτα. Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα.
Ήταν αναμενόμενο, πολύ πριν το προσδόκιμο και αυτή.
Σώθηκε σαν από θαύμα πριν 9 χρόνια περίπου από ένα «ιδιόμορφο» εγκεφαλικό, συνήλθε τόσο ώστε να κάνει και συναυλίες, αλλά φαίνεται πως το  καύσιμο μέσα της για να συνεχίσουν να ρολάρουν οι μηχανές, ήταν μέχρι εδώ.
Είχαμε χαθεί πολλά-πολλά χρόνια. Θα την θυμάμαι όμως πάντα. Πανέξυπνη και  κυνική-πραγματίστρια δηλαδή-συνάμα.
Με αποκρυσταλλωμένες απόψεις. Κάποιοι θα την χαρακτήριζαν και ξεροκέφαλη…
Με ένα πολύ καλό μυαλό όμως…
Όταν κάποια στιγμή είχε ακούσει τις μπάσες νότες μου και μου είχε πει: «Θέλω να σε χρησιμοποιήσω στον επόμενο δίσκο μου.»
Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τέτοιου είδους κουβέντες μεταξύ τυρού και αχλαδιού, η «ανάγκη» της αυτή δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.
Μας άφησε νωρίς… Πραγματικά κρίμα ήταν ειδικού τύπου άνθρωπος.
Ένα πολύ σπάνιο ντοκουμέντο στο λινκ πιο κάτω.
Ο Σταύρος Παπασταύρου σε ένα δικό του τραγούδι σε στίχους της Sasha Brewis, φίλης της Αρλέτας, τραγουδάει
Cock Robin (a friend of mine left town to day). Στις δεύτερες φωνές η Αρλέτα.
 Οι φωτογραφίες στο βίντεο από μασκέ πάρτι εκείνης της εποχής (1975). Και όμως ο κλόουν είναι η …Αρλέτα!
Δυο μέρες φτιάχναμε τις μάσκες για να πάμε στο πάρτι!
https://www.youtube.com/watch?v=dm0R8ARvpNE&feature=youtu.be

Κουβέντα από διπλανό μου στην παραλία:
"Αυτός ο μαλάκας βάζει στη θάλασσα που κολυμπάμε το σκύλο του! Μα τι μαλάκας! Και τώρα που μ’ έχει πιάσει κατούρημα, πώς θα μπω τώρα μέσα να κατουρήσω;»

Θαύμα, θαύμα!
Το άγιο όρος απαλλάχθηκε από τον ΕΝΦΙΑ!
Με ντροπολογία που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑΣ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ και η …ΧΑ!
Το ΚΚΕ είπε, φυσικά, …παρών! Είδατε, εσείς που δεν προσεύχεστε και είστε αγνωστικιστές και άθεοι; Αυτούνους, που προσεύχονται, ο καλός θεούλης τους απάλλαξε! Και όχι μόνο για το άγιο όρος αλλά και για τις ιδιοκτησίες που έχει το άγιο όρος αλλού. Να μάθετε να φερόσαστε!

Ο Μαραντόνα είναι Τσαβιστής μέχρι το κόκκαλο. Πάντα κόντρα αυτό το …παιδί. Βέβαια γι’ αυτούς που μισούν τον Τσάβες είναι κοκάκιας. Αν ήταν εναντίον του θα ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει περάσει ποτέ απ’ τα παγκόσμια …γήπεδα!

Θα σταματήσουν να μιλάνε κάποια στιγμή για την αριστεία και θα επιτέλους θα …πάθω απρηστεία! (Θα ξεπρηστώ δηλαδή!)

Κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία του 80, ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε βραβεύσει μια Ελληνική εταιρεία, νομίζω στο νομό Ιωαννίνων, που έκανε εξαγωγές ενδυμάτων. Βραβεύτηκε ως άριστη εταιρεία ανάμεσα σε άλλες για το συγκεκριμένο έτος και το συγκεκριμένο είδος.
Ως εδώ πολύ καλό ε;
Έλα όμως που αυτή η εταιρεία, που είχε επιδοτηθεί τότε με μια πραγματικά μεγάλη επιδότηση, έκανε φασόν για κάποια Γερμανική πολυεθνική.
Και ως εδώ πολύ καλά, θα πείτε, δεν έχει σημασία που ήταν μεταπρατική η Ελληνική εταιρεία, έδινε δουλειά σε πολύ κόσμο και ήταν μια πηγή εσόδων για την Ελλάδα αφενός αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους, μαζί και του ιδιοκτήτη της.
Έλα μου όμως που μαζί με την επιδότηση είχαν δουλέψει για το στήσιμο της, υποχρεωτικά λόγω της επιδότησης,  και κάποιοι «ειδικοί» κοστολόγοι.
Έτσι λοιπόν ναι μεν ο τζίρος ήταν τεράστιος, αλλά οι κοστολόγοι είχαν κάνει λάθος! Και ενώ το τελικό προϊόν κόστιζε, ας πούμε, 10μονάδες/τεμ., ο Έλληνας «εξαγωγέας» φασόν το χρέωνε στους Γερμανούς με την αρωγή των ...ειδικών κοστολόγων, 9μονάδες/τεμ!
Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στη διάσωση της Ελλάδας.
Οι «άριστοι» Γερμανοί και όχι μόνο, οικονομολόγοι, βάσει των …επιστημονικών δεδομένων και των αλγοριθμικών, μαθηματικών εργαλείων που διαθέτουν, των «μοντέλων» δηλαδή που έχουν φορτώσει στο πρόγραμμα, επιμένουν πως η Ελλάδα ανακάμπτει! Και θα γίνουμε …αυτόπτηρ μάρτυρ! του εξαιρετικού παλαιού ρητού, «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής δυστυχώς απεβίωσε…»
Από ένα απόλυτα σχετικό ποστ φίλου ενός …φίλου (όνομα Χρίστος Παπαβασιλείου) στο
FB:
"Αριστεία" είναι μετάφραση του "Excellence" το οποίο είναι τεχνικός όρος που χρησιμοποιούν Αμερικανικές κυρίως εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, για να προσδιορίσουν μετρήσιμους δείκτες παραγωγικότητας σε οργανισμούς.
Το δόγμα τους είναι ότι τα πάντα είναι μετρήσιμα.
Συνεπώς με την βράβευση κάποιων "Αρίστων" επιβεβαιώνεται η καλή επίδοση του οργανισμού.
Φυσικά σε πλαίσια "Αριστείας" πάντα κάποιος βραβεύεται, άσχετα αν το μαγαζί συνολικά πάει κατά διαόλου.»
Καταλάβατε ή να κάνω και κακά μου; (που ρώταγε εκείνο το πιτσιρίκι στο τέλος μιας παλιάς διαφήμισης κάποιας μάρκας πάνας!)

Συνέχεια για το ΔΟΛ
Στο …Δημόσιο (το σωστό είναι Δημοσιογραφικό φυσικά!) Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) απολύονται όλοι!
Με συνοπτικές διαδικασίες.
Χωρίς ενημέρωση.
New order is already here
(Από την
FB φίλη δημοσιογράφο-αλλά και γνωστή εκ του σύνεγγυς το πάλαι ποτέ- Ιωάννα Κολοβού)

Η σύζυγος στο σύζυγο:
-Αγάπη μου ποια ήταν αυτή δίπλα σου χθες με τις πατερίτσες;
-Η Σοφία, μια φίλη μου. Αλλά δεν είχε πατερίτσες!
-Χθες όχι! Σήμερα όμως;


Μύκονος!
Στον, ίσως, πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας κι έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως, η μουσική θα επιτρέπεται μέχρι της 3:00 το πρωί βάσει μιας αστυνομικής διάταξης του …1996!
«Παπαθεμελή, Παπαθεμελή απόψε ένας ναύτης το κορμί μου αμελεί!»
Σύνθημα από το 1994 όταν ο …αλήστου μνήμης υπουργός είχε επιβάλει σιγή στη μουσική των κέντρων, πανελλαδικώς, μετά τις 2:00 το πρωί.
Το τρελό είναι ότι μια υπουργική απόφαση του 2009 επιτρέπει τη μουσική μέχρι τις 5:00 το πρωί! Η Ελλάδα στα κάγκελα!
(Προφανώς το όλο θέμα, είναι σύγκρουση των …«επιφανών πλουσίων» οι οποίοι έχουν σπίτια εκεί-ας πρόσεχαν!-και δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ και των καταστηματαρχών που «πλήττονται» από τη σίγαση της μουσικής τόσο …νωρίς.
Μεταξύ μας πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να κάτσει κάποιος ξάγρυπνος μέχρι τις 5 το πρωί για να «διασκεδάσει». Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…)

Αμερικανάκια δοκιμάζουν ελληνικά, μαγειρεμένα, λαχανικά!
https://www.youtube.com/watch?v=yPZXwgkRJgo

Ο
Τραμπ εναντίον του Κιμ, η Μέρκελ εναντίον του Τραμπ και του Κιμ, ο Ερντογκάν εναντίον της Μέρκελ και όλοι αυτοί, μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες του …κόζμου, εναντίον της μεγάλης μάζας του πληθυσμού του πλανήτη που είναι παρατημένο, σαφώς επί τούτου, σε μια παντελώς παραπληροφορημένη παιδεία=αγραμματοσύνη και μια ακόμα πιο παραπληροφορημένη …πληροφόρηση!
Περαστικά μας. (Που δεν το βλέπω δηλαδή)

Καλά δεν ντρέπονται;
Βάζουν ένα συνταξιούχο να δουλέψει;
Στα 72 του
ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπ. Επικρατείας, Νίκου Παππά, νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ!
Αλλά μάλλον είναι στα πλαίσια των αντίμετρων που πέτυχε στη συμφωνία της η κυβέρνηση, όταν υπέγραψε το τελευταίο μνημόνιο.
Αν πετύχει το «σχέδιο» έχουν σειρά η πεθερά της αδερφής της γυναίκας του προέδρου της Βουλής, ο παππούς του μπατζανάκη του υπουργού παιδείας και πάει λέγοντας.
Για να γίνει αντιστάθμισμα στις περικοπές των συντάξεων που έρχονται το 2019.
Και για να το κάνουμε σαφές φυσικά και δεν είναι στα πλαίσια της οικογενειοκρατίας, την οποία η κυβέρνηση απεχθάνεται και στηλιτεύει καθημερινά!
Η παραπάνω είναι μια άποψη που κυκλοφορεί βεβαίως-και ευρέως!-από την αντιπολίτευση και γενικά από αντίθετους με το ΣΥΡΙΖΑ.
Εκ πρώτης όψεως δεν θα έλεγα πως διαφωνώ.
Υπάρχει όμως ένα «αλλά» στην υπόθεση, κάτι που νομίζω πως πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση, και που διαφοροποιεί αυτόν το διορισμό από κάποιους άλλους, που στο παρελθόν έχουν κάνει κατά κόρον αυτοί που κατηγορούν τώρα το ΣΥΡΙΖΑ για οικογενειοκρατία και διορισμούς κατά κόρον. 
Η τοποθέτηση έγινε με κλήρωση (δεν μπόρεσα να διασταυρώσω ποιοι ήταν οι υπόλοιποι που μπήκαν στην κλειτορίδ… εεεε, πώς να πω; στην κληρωτίδα!) κι ότι η θέση δεν θα πληρώνεται, δηλαδή ο διορισμός είναι αμισθί.
Απ’ ό,τι διαβάζω, επίσης, από τους στηρίζοντες τον διορισμό, ο πατέρας Παππάς, συνταξιούχος της ΔΕΗ, είναι, και καλά, ικανότατος οικονομολόγος.
Μένει να αποδειχθεί, απ’ αυτούς που κατηγορούν όλη αυτή την κατάσταση*, τους διορισμούς δηλαδή ημετέρων, συγγενών και φίλων, πως ο κος Παππάς τα έκανε σκατά, οπότε είναι και …σκατένια επιλογή ή το χειρότερο, κερδοσκόπησε λαμογιοειδώς από τη θέση αυτή, με όποιο τρόπο, οπότε και χεστήκαμε αν παίρνει ή δεν παίρνει μισθό!
(*Όλοι οι αποτυχημένοι πολιτευτάκηδες τα παρελθόντα χρόνια γινόντουσαν διοικητές νοσοκομείων, ΔΕΚΟ, γ.γ. υπουργείων κτλ φροντίζοντας βέβαια να παντελονιάσουν και κάτι μισθάρες γιγαντιαίων διαστάσεων, να μην μιλήσω για τα μαύρα των λαμογιών σε όλους αυτούς του «ευαγείς» οργανισμούς.)

«…Μια δίωρη ζωντανή εκπομπή μπροστά σε ζωντανό ακροατήριο!
Από την ΕΡΤ2!»
Γιατί συνήθως εκεί, οι εκπομπές γίνονται σε κάποιο κοιμητήριο.
Η πρωτοτυπία αυτή τη φορά είναι, πως το ακροατήριο θα είναι ζωντανό.
Ζωή σε λόγου μας…


ΔΟΜ πλέον!
Δημοσιο-γραφικός Οργα(νι)σμός Μαρινάκη!
Δημοσιογράφους θα έχει;
Γιατί όπως γράφω και πιο πάνω, φαίνεται πως φεύγουν όλοι, συμπούρμπουλοι!
Αλλά ξέχασα, ο άθρωπας είναι τεραστιότατος, θα τα κάνει όλα μόνος του και θα συμφέρει.
Αφού άκουσα πως θα κατέβει και δεξί (τι άλλο;) εξτρέμ στον ΟΣΦΠ στο νέο πορτάθλημα (ή να έλεγα παραγκάθλημα, αφού η παράγκα μπορεί να μην έχει και …πόρτα!)

-Το έγκλημα ήταν απεχθές!
-Όχι ρε μαλάκα, σήμερα τον σκότωσαν!

Ο φιλελεύθερος Κυριάκος είναι ενάντια στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
«Η Ν.Δ. δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση»
Φουλ ευρωπαϊστής ο άνθρωπος.
-Ή μήπως είναι φουλ …ψηφοαλιεύς;-

Να μην λέμε για τα ελληνόπουλα μόνο, ε;
Η άλλη δείχνει τον …Καναδά όταν της ζητάνε να πει πού είναι η …Β. Κορέα!
http://theduran.com/americans-cannot-locate-north-korea-map-video/
Η παγκόσμια κατάσταση θυμίζει όσο πάει όλο και περισσότερο εκείνο το παλιό ανέκδοτο που
«ένας τύπος σ’ ένα πάρτι όπου γίνεται μια τεράστια παρτούζα στα σκοτεινά, πετάγεται κάποια στιγμή και λέει:
Δε μ’ αρέσει αυτό το πάρτι, έχω «ρίξει» έναν και έχω «φάει» τρεις! Δώστε μου το …βρακί μου να φύγω!»

ΟΚ. Μεθάνιο παιδιά! Και βρομάειειειειε!
Aν οι ΚιμοΤραμπάκουλες ΔΕΝ πατήσουν τα κουμπιά, μην ανησυχείτε, υπάρχει κι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=zqIt93dDG1M&t=46s

Παρασκευή 15:00 ώρα Ελλάδας.
BBC-Braking news title:
President Donald Trump says the US military is "locked and loaded" to deal with North Korea, ramping up the rhetorical brinkmanship.
Πού σημαίνει:
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει πως ο στρατός των ΗΠΑ είναι «κλειδωμένος (εννοεί στο στόχο) και φορτωμένος (εννοεί ότι έχει οπλίσει τα “κανόνια” του)» για να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, ανεβάζοντας τη ρητορική του και κάνοντας επισφαλή διπλωματία.
Ας μην αναφερθώ στον Κιμ.
Να πω μόνο πως αν τον έβλεπα ακόμα και σε κωμική ταινία, θα έλεγα «μα τι γελοίοι είναι αυτοί οι σεναριγράφοι, πώς μπορούν να φανταστούν έναν χαρακτήρα που είναι  τόσο απίθανο να υπάρχει στην πραγματικότητα!» Όχι ότι ο Αμερικάνος πάει πίσω δηλαδή…
Γενικά μιλώντας, τα παιδία τον παίζει… (Αττική σύνταξη για τη μαλακία!)

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση:

«Όταν δυο άνθρωποι μαλώνουν φταίει πάντα αυτός που είναι πιο έξυπνος»!
Δεν το λέω εγώ, ο Γκαίτε το είπε!
ΟΚ ρε μεγάλε. Κι αν είναι και οι δυο χαζοί;

Ακολουθεί πολιτική δυσφήμιση:

Ελπίζω να μην βάλουν λάθος συντεταγμένες οι πολεμοχαρείς στρατηγοί του Τραμπάκουλα (αν και απ’ ό,τι μαθαίνω οι στρατηγοί δεν θέλουν καθόλου τον πόλεμο, ο περίγυρος του πρόεδρα είναι …υπέρ!) και αντί για αυτές της Κορέας βάλουν του Καρέα!
Κι έχει κάτι ωραίες ψητοταβέρνες εκεί! Άσε που λίγο πιο κάτω, ο Βύρωνας νομίζω, έχει κηρυχτεί και αντιπυρηνική ζώνη και θα παραβιάσουν το νόμο αν ρίξουν πυρηνικά!

Το σημερινό κουίζ!
Για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει την ΚιμΤραμπονική ιστορία και είναι αγγλομαθείς, ένα κουΐζ του
BBC:
http://www.bbc.com/news/world-asia-40891219
Προσωπικά είχα 4 σωστές απαντήσεις από 8 ερωτήσεις. Είναι και οι δυο για κλάματα…

Οι άριστοι που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την κυβέρνησης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑΣ τα έκανε σκατά. (Τα έκανε, δηλαδή, δεν διαφωνώ μ’ αυτό αλλά δεν τους συμφέρει να πούνε πού ακριβώς τα έκανε σκατά στην πραγματικότητα,  γιατί αυτά που θα κατέκριναν  θα τα είχαν κάνει κι αυτοί και χειρότερα ίσως! Και πάλι βέβαια, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τα κράξουν, αλλά έλα που θα τα βρούνε έτοιμα και θα κρατήσουν, οπότε πρέπει τώρα να κάνουν την πάπια!)
Θαυμάστε πνεύμα:

 kalat01_400_01

 kalat02_400_01

Παλιό το βίντεο και μάλλον θαμμένο!
(Το …ξέθαψε ο Ευάγγελος Παραξενίδης, καλός διαδικτυακός φίλος)
https://www.youtube.com/watch?v=PxOLLuTaCWY
Και η γιαγιά, καθόλου παραμυθιασμένη από τα «φώτα στο βάθος του τούνελ και τη λάμψη που σε ..τυφλώνει όταν περνάς την ...πύλη», τα γνωστά που έχουμε ακούσει ξανά από παρόμοιες περιπτώσεις, τα γειώνει όλα και όλους, κι άντε να της πει παπάς τώρα να ..ξανακοινωνήσει!

Άλλο ένα τέλος εποχής. 
Παρασκευή 11.08. 2017.
Τα Νέα δεν κυκλοφόρησαν σήμερα, ούτε το ΒΗΜΑ της Κυριακής θα κυκλοφορήσει μεθαύριο.
Όλοι οι υπάλληλοι του ΔΟΛ απολύθηκαν και το κυριότερο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από δω και πέρα. Πιθανόν οι δημοσιογράφοι, στο έλεος του ιδιοκτήτη, να πρέπει να υποταχθούν στις «οικονομίες κλίμακας» και τις «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης, που οι ίδιοι, περιέγραφαν ως «μονόδρομο».
Τα χρέη προς τις τράπεζες θα πληρώσουν κυρίως οι συνήθεις ...ύποπτοι-φορολογούμενοι ενώ κάποιοι από τους απολυμένους θα προσληφθούν με δυσμενέστερους όρους.
Είναι ο παράδεισος του νεοφιλελευθερισμού, όπως πολλά προβεβλημένα στελέχη του Συγκροτήματος τον προπαγάνδιζαν.
Αλλά για τους άλλους…
(Ελαφρώς τροποποιημένο απόσπασμα από το www.tvxs.gr )

Διαφημίζουν μια συσκευή μασάζ που εξαλείφει τις ρυτίδες. Δεν ξέρω αν αυτός που την κατασκεύασε είναι καλός μηχανικός, έχει όμως μια διαφημιστική με εξαιρετικούς φωτοσοπάδες! Για του λόγου το αληθές το πριν και μετά (όχι το μασάζ καλοί μου. Πριν και μετά το ...φώτοσοπ!)

 kalat03_400

Αυτό με τα τεστ στο FB έχει καταντήσει εφιάλτης.
Με ποιον πολιτικό θα πας διακοπές, μου βγάζει Καζαντζίδη, ποιος ρεμπέτης θα ήθελες να είσαι, μου βγάζει Παπαρήγα, πόσο Πέτρος Λιόλιος είσαι, μου βγάζει 100% και δεν τον ξέρω καν τον …άθρωπο,  τι είδους λυκάνθρωπος είσαι;  μου βγάζει βετζετέριαν, τι τύπο σώματος έχεις;  μου βγάζει …θωρηκτό Ποτέμκιν!, ποιος χαρακτήρας  από το Diabolik Lovers είναι ερωτευμένος μαζί σου; μου βγάζει Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου! (μα πέρασε στη …σφαίρα των
anim αυτή;)
Τι κομουνιστής είσαι; Εξορκιστής μου βγάζει!
Τι μπέρδεμα ρε γαμώτο. Μάλλον Τροτσκιστής θα ήθελε να πει και το μπέρδεψε με το επόμενο τεστ, ποιος χαρακτήρας σε ταινία με βαμπίρ θα ήσασταν;
(Εδώ που τα λέμε βαμπίρ είναι και η προηγούμενη ερώτηση!)
Αλλά το καλύτερο, ποιος παίκτης της ΑΕΚ θα ήθελες να είσαι;
Μου βγάζει ο …Δομάζος!
Το έψαξα, στο τέλος της καριέρας του ο Δομάζος πήγε ΚΑΙ στην ΑΕΚ! Σοφά τα τεστ αυτά ρε γαμώτο!

Ο Χρήστος Παπουτσής (και βρομάει παιδιά!), διορισμένος από το Βενιζέλο (εδώ να δεις πώς βρομάει!) το 2013 στην παγκόσμια τράπεζα, με όρο να μην μπορεί να τον …κουνήσει από κει η επόμενη κυβέρνηση,  αντί να βοηθήσει για ένα δάνειο, απ’ τη συγκεκριμένη τράπεζα,  3δις, για την κατάρτιση προγράμματος 150.000 θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά,  δάνειο το οποίο διαπραγματεύεται τώρα η …επόμενη κυβέρνηση (ο ΣΥΡΙΖΑς δηλαδή) μάλλον μπαίνει εμπόδιο στην πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου.
Αν είναι έτσι και δεν υπάρχει στρέβλωση στην είδηση, όπως συμβαίνει πολύ συχνά πια, τα σκατά στον τάφο του αρκούν ή μήπως χρειάζονται κάποια πιο δραστικά «μέτρα»;
Για την ιστορία, ο παλιός πρόεδρος της ΕΦΕΕ, πρώην υπουργός και επί δεκαετίες μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαίτερα ευνοημένος, καθώς από το 1984 μέχρι και το 1999 ήταν ευρωβουλευτής (1984-1995) και επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999). Μετά εκλεγόταν βουλευτής ανελλιπώς μέχρι το 2012. Υστέρα από την τοποθέτησή του στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Χρήστος Παπουτσής δεν έχει ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά.
Εν ολίγοις ο «κύριος» αυτός δε δίνει δεκάρα για κανέναν, παρά μόνο για την τσεπούλα του.
Ψωμί, παιδεία, ελευθερία  για  το «παιδί» του πολυτεχνείου και της νομικής. Ε, ρε 17η Νοέμβρη, που είσαι; Φαντάζομαι πως θα ανάβει κάθε φορά στην επέτειό της, από το 1973 μέχρι και σήμερα, λαμπάδα στο μπόι …της.
Σε έφτιαξε για τα καλά, δεν πειράζει και πολύ που κάποιοι είδαν τα ραδίκια ανάποδα τότε. Έτσι κύριε Χρήστο μας; Για την παρτίδα ρε γαμώτο!

Δυο φιλικά ζευγάρια ο Γιώργος κι η Μαρία κι ο Χρήστος και η Ρένα έπαιζαν ένα απόγευμα χαρτιά στο σπίτι του πρώτου ζευγαριού. Κάποια στιγμή του Γιώργου του έπεσε ένα χαρτί κάτω απ’ το τραπέζι και σκύβοντας για να το πιάσει, είδε πως η Ρένα, που καθόταν ακριβώς απέναντί του, είχε ανοικτά τα πόδια της και δεν φορούσε εσώρουχο! Έμεινε λίγο, δήθεν προσπαθώντας να πιάσει το χαρτί και στο τέλος σηκώθηκε αρκετά αναστατωμένος απ’ το θέαμα.
Λίγο αργότερα πήγε να φέρει παγάκια για όλους κι ενώ ήταν στην κουζίνα ήρθε και η Ρένα η οποία μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα τον ρώτησε αν κάτω απ’ το τραπέζι είδε κάτι που του άρεσε.
Αυτός είπε ναι πολύ, κι αυτή του είπε πως για να απολαύσει αυτό που είδε, θα μπορούσε να πάει την άλλη μέρα το μεσημέρι σπίτι της την ώρα που ο Χρήστος, ο άνδρας της, θα ήταν στη δουλειά, αλλά ήθελε, για να γίνει αυτό, ένα 1000άρικο!
Ο Γιώργος σκέφτηκε ελάχιστα και της είπε πως θα πάει.
Όντως, την άλλη μέρα πραγματοποίησε αυτή την επίσκεψη και πέρασαν πολύ καλά και οι δυο.
Το απόγευμα γύρισε ο Χρήστος απ’ τη δουλειά και ρώτησε κατευθείαν τη Ρένα αν είχε περάσει το μεσημέρι. απ’ το σπίτι, ο Γιώργος.
Αυτή έπαθε έναν ψιλοπανικό, αλλά είπε την «αλήθεια», πως πέρασε για μερικά λεπτά.
-Και σου έδωσε 1000 €; την ξαναρώτησε ο Χρήστος.
Η Ρένα με δυσκολία κρατήθηκε να μην προδοθεί, αλλά ο Χρήστος ήταν ήρεμος και αποφάσισε να του πει πως ναι, της άφησε 1000€, μην ξέροντας τι θα συμβεί μετά.
-Α, ωραία, της είπε ο Χρήστος, πάντα τον είχα για αξιόπιστο άνθρωπο το Γιώργο. Ήμουν σίγουρος, όταν πέρασε το πρωί απ’ το γραφείο και μου ζήτησε 1000€ δανεικά για μέχρι το μεσημέρι, ότι θα τα φέρει πίσω οπωσδήποτε!

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δούλεψαν όλα τα χρόνια που κυβέρνησαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εμείς, μάλλον το έχετε μαντέψει, ήμασταν πάντα η ...Ρένα (και μάλιστα χωρίς την …πουτανιά)!

Το 2014 σαν σήμερα, 12.08, αυτοκτόνησε ο μέγας ηθοποιός Robin Williams.
Μερικές διάσημες ατάκες του:
«Ο θάνατος είναι ο τρόπος που η φύση σου λέει, το τραπέζι σας είναι έτοιμο»

«Στη σκηνή είσαι ελεύθερος. Μπορείς να πεις και να κάνεις πράγματα που αν έλεγες και έκανες αλλού, θα σε συλλάμβαναν»

«Το να είσαι διάσημος δημοσιογράφος εντύπου είναι σαν να είσαι η πιο καλοντυμένη γυναίκα στο ραδιόφωνο»

«Όταν οι φίλοι μου κι εγώ παίζαμε καουμπόηδες και Ινδιάνους, εγώ έκανα πάντα τον Κινέζο εργάτη σιδηροδρόμων»

«Α ναι, διαζύγιο… Από τη λατινική λέξη που σημαίνει ξεριζώνω τα γεννητικά όργανα ενός άντρα μέσα από το πορτοφόλι του»

«Οι γυναίκες δεν μπορούν να φτιάξουν πυρηνικά όπλα. Δεν θα έφτιαχναν όπλα που σκοτώνουν, όχι. Θα έφτιαχναν όπλα που θα σε έκαναν να νιώθεις άσχημα για ένα διάστημα»

«Αν οι γυναίκες διοικούσαν τον κόσμο, δεν θα είχαμε πολέμους, απλά έντονες διαπραγματεύσεις κάθε 28 μέρες»

«Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες. Πρέπει να τους αλλάζουμε συχνά, για τους ίδιους ακριβώς λόγους»

«Πήγα για αποτοξίνωση από το αλκοόλ στην επαρχία των οινοποιών, απλώς για να έχω όλες τις επιλογές διαθέσιμες»

«Αφού έκοψα το ποτό, συνειδητοποίησα πως ήμουν ο ίδιος μαλάκας που ήμουν πάντα. Απλά είχα λιγότερα βαθουλώματα στο αμάξι»

«Το να στέλνεις μηνύματα στο κινητό ενώ οδηγείς είναι σαν να αυνανίζεσαι και να κάνεις τον ζογκλέρ ταυτόχρονα. Πολλά μπαλάκια στον αέρα…»

«Ο Θεός έδωσε στον άντρα και μυαλό και πέος, όμως δυστυχώς όχι αρκετό αίμα να προμηθεύει και τα δύο ταυτόχρονα»
Οι μεγάλοι κωμικοί, ακόμα κι όταν έχουν φύγει απ’ αυτή τη ζωή, θα κάνουν πάντα τους ανθρώπους να γελάνε! Υπάρχει πιο «όμορφος» τρόπος αθανασίας;

Ενιαία η τιμολόγησή του νερού σε όλη τη χώρα!
Αυτό μας μάρανε, τρομάρα μας. Πάνε να βάλουνε χέρι και στο νερό. Στο τέλος όλη η Ελλάδα θα πίνει εμφιαλωμένο από αυτά τα απαίσια πλαστικά μπουκάλια. Το πάνε λάου-λάου να δώσουν την εκμετάλλευση στους εξωχώριους, ιδιώτες νερουλάδες, οι οποίοι διαθέτουν στην …πραμάτειά τους και εμφιαλωμένο νερό, οπότε γιατί να κρατήσουν πόσιμο αυτό της βρύσης; Χαζοί είναι;
Το ίδιο έγινε και στο Παρίσι. Κι έτσι το νερό, μετά από καμιά 25ετία ιδιωτικής «εκμετάλλευσης» , και αφού έγινε άθλιο και μη πόσιμο, γύρισε πίσω (τους εκπαραθυρώσανε στην κυριολεξία) στο δήμο.
(ένα κομμάτι στην διαδικτυακή «Ε» πριν 4 χρόνια, τα λέει όλα!
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=393301 )

Μα το νερό ρε πούστη μου;
Δεν θα έπρεπε να έχει ούτε μια δεκάρα κέρδος.
Απλά θα έπρεπε να χρεώνεται όσο κοστίζει.
(Και μάλιστα στους, αποδεδειγμένα, οικονομικά αδύνατους να είναι και δωρεάν!)
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ! ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ!

Δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι»
Το μόνο που απέμεινε πλέον «ανοικτό» (και ΔΟΛ-ιο) «εργαλείο» του πάλαι ποτέ κραταιού (και κρατικοδίαιτου;) οργανισμού είναι το ραδιόφωνο, “ΒΗΜΑ FM” .
Αλλά μην παραξενεύεστε. Οι «δημοσιογράφοι» οι οποίοι απασχολούνται εκεί το κράτησαν, οι άνθρωποι, αΔΌΛως ανοικτό!
Απλά για την απρόσκοπτη, έγκαιρη και …έγκυρη ενημέρωση του κοινού βρε παιδιά. Για τι άλλο;

Κάτοικοι της Βαρκελώνης έκλεισαν την πρόσβαση στη θάλασσα στους …τουρίστες δημιουργώντας αλυσίδα μπροστά στη θάλασσα! Για να διαμαρτυρηθούν για την απίστευτη φασαρία που κάνουν αυτοί, η οποία προφανώς δεν αφήνει τους μόνιμους κατοίκους σε χλωρό κλαρί

kalat04_400 

Τα έχουν και με την διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικιάσεων κατοικιών, AIRBNB. Δε θέλουν να καταντήσει η Βαρκελώνη …Βενετία, εκεί που οι μόνιμοι κάτοικοι υποχωρούν κάτω απ’ την πίεση των τουριστικών υποδομών της πόλης.
Ήδη το 17% των κατοίκων της πόλης έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα(!) και πάρα πολλοί κάτοικοί της έχουν, λόγω της κρίσης,  χάσει τα σπίτια τους, που προφανώς πέρασαν σε «ξένα» χέρια. Η πόλη, σύμφωνα με πολλούς που έχουν μελετήσει το φαινόμενο, όπως η δημοσιογράφος Άντα Κολάου, κινδυνεύει να χάσει τον χαρακτήρα της.  Και λόγω αυτής της μεταβολής, όπως ισχυρίζεται μια άλλη δημοσιογράφος, η Μάρτα Μονεδέρο, οι δυνάμεις κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης αστικού ιστού, έχουν πλέον ατονήσει.
Αλλά, πώς να το κάνουμε, τα έσοδα από τον τουρισμό είναι περίπου 12δις το χρόνο, δηλαδή «είναι πολλά τα λεφτά …Άρη!» και πολύ φοβάμαι πως κανείς, κάτω απ’ την …πίεση των 12δις δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα.
Κάποτε οι …Τούρκοι (και όχι μόνο βέβαια) έπαιρναν την «πόλη» μετά πολύχρονο αποκλεισμό και πολιορκία. Τώρα δεν χρειάζονται παρά οι οργανωμένες τουριστικές δομές (σαν τρομοκρατική οργάνωση μου ακούγεται αυτό!) και 12δις για να αλωθεί μια πόλη, και μάλιστα από  …μέσα!

Στη στάση του λεωφορείου,  στις 6 το πρωί πλακώνονται δυο τύποι. (Με την τσίμπλα στο μάτι!).
-Τι σπρώχνεις ρε άνθρωπε; λέει ο πρώτος σχετικά ευγενικά.
-Με βρίζεις εμένανε ρε μαλάκα; απαντάει ο δεύτερος πολύ απρεπώς.
-Μα δε σας έβρισα κύριε, εσείς σπρώξατε!
-Που θα μου πεις εμένα ότι σε σπρώχνω, μαλάκα! (είναι κολλημένος επάνω στον άλλον και μόνο που δεν τον έχει …πηδήξει!).
-Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;
Οπότε πετάγεται ένας τρίτος από πιο πίσω και φωνάζει:
-Ποιος να είσαι ρε μεγάλε στις 6 τα ξημερώματα περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου;
Ελλάς το μεγαλείο σου!
Δε θα ξεφύγουμε ποτέ από τον πάτο, υπάρχει βούρκος και ο βούρκος κολλάει!

Πραγματικά εντυπωσιακό.
Που χρίζει περεταίρω ανάλυσης θα έλεγα, αλλά είναι ένα αληθινό,
success story. Τώρα αν είναι επιτρεπτό για ΕΝΑΝ άνθρωπο να έχει τόσο μεγάλη, προσωπική, περιουσία όσο ένα ολόκληρο κράτος, είναι μια άλλη κουβέντα:
http://www.tilestwra.com/o-anthropos-pou-ton-aperripsan-apo-30-doulies-ke-egine-o-plousioteros-asiatis-tou-planiti/

Γιώργος Καλατζής

******************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

georgebook_400Μένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής


      
Print - Comment - Send to a Friend - More from this Author

Comments(0)
Get it off your chest
Name:
Comment:
 (comments policy)

© Copyright CHAMELEON PROJECT Tmi 2005-2008  -  Sitemap  -  Add to favourites  -  Link to Ovi
Privacy Policy  -  Contact  -  RSS Feeds  -  Search  -  Submissions  -  Subscribe  -  About Ovi